Αυτό είναι το deal Νόριτς – Τβέντε για τον Τζόλη

Τα μηνύματα είχαν έρθει από το βράδυ της Τρίτης, όταν ο Χρήστος Τζόλης έμεινε εκτός αποστολής της Νόριτς για το φιλικό παιχνίδι με την Κέιμπριτζ και, κυρίως, όταν μετά το τέλος του ο τεχνικός των «καναρινιών» Ντιν Σμιθ επιβεβαίωσε πως η συγκεκριμένη εξέλιξη οφείλονταν στο ότι βρίσκονταν πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του δανεισμού του.

Και ένα εικοσιτετράωρο αργότερα δημοσιοποιήθηκε ο επόμενος σταθμός της καριέρας του Ελληνα επιθετικού, με τον Αγγλο δημοσιογράφο, Ντέιβιντ Ορνσταϊν, να αποκαλύπτει πως η Τβέντε ήταν αυτή που επικράτησε του ανταγωνισμού για την υπογραφή του Τζόλη, ο οποίος ουσιαστικά με την παραχώρησή του στον ολλανδικό σύλλογο διαδέχεται τον – επίσης δανεικό εκεί πέρυσι από την Κολωνία – Δημήτρη Λημνιό.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζει το το deal των δύο ομάδων προβλέπει δανεισμό χωρίς option αγοράς, με την Τβέντε να καλύπτει το 60% των απολαβών του Τζόλη.

Ενδεικτικό του πόσο πολύ ήθελε η ομάδα του Ρον Γιανς τον 20χρονο ακραίο (πρόκειται για οικονομική υπέρβαση για τα δεδομένα της), παράλληλα όμως και ενδεικτικό της επιθυμίας και της Νόριτς να προσφέρει στον διεθνή επιθετικό το καταλληλότερο περιβάλλον ώστε να βρει σταθερό χρόνο συμμετοχής, να παίξει (έχουν προβλεφθεί σχετικές δικλείδες στη συμφωνία των δύο ομάδων) και έτσι να ανακτήσει αγωνιστικό ρυθμό και εμπιστοσύνη σε πρωτάθλημα που του ταιριάζει (όπως άλλωστε και συνολικά στους Ελληνες ποδοσφαιριστές).

Ο Τζόλης, σε αυτό το πλαίσιο ήταν έτσι κι αλλιώς εξ αρχής θετικός στο ενδεχόμενο της μετακόμισης στην Eredivise, ειδικά εφόσον δεν προχώρησε το ενδιαφέρον της Μπριζ και παρότι δεν είχαν βάση τα όσα κυκλοφόρησαν νωρίτερα το καλοκαίρι για ενδιαφέρον της Φέγενορντ (δεν υπήρξε).

Ο Ελληνας επιθετικός θα ταξιδέψει την Πέμπτη στο Ενσεντε προκειμένου να υποβληθεί στις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και να ολοκληρώσει τη συμφωνία του δανεισμού του.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ