Τελικός Champions League: Η Αγγλία απέκλεισε την Τουρκία και ζητάει τη διεξαγωγή του αγώνα

Η Μάντσεστερ Σίτι (τυπικά γηπεδούχος) θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι στις 29 Μαΐου για τον τελικό του Champions League στο Ολυμπιακό Στάδιο της Κωνσταντινούπολης, ωστόσο αυτό ενδέχεται να αλλάξει και να διεξαχθεί επί αγγλικού εδάφους.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε να προσθέσει την Τουρκία στη λίστα με τις χώρες, όπου οι ταξιδιώτες πρέπει να τεθούν σε καθεστώς κατ’ οίκον περιορισμού, ως μέτρο κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Αυτό εμποδίζει την προετοιμασία των διεθνών των δύο ομάδων για την προετοιμασία του για το EURO 2020, καθώς οι ποδοσφαιριστές δεν θα έχουν άλλες αγωνιστικές υποχρεώσεις με τους συλλόγους τους, μετά τον τελικό. Υπενθυμίζεται ότι η έναρξη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για 15 μέρες μετά τον τελικό.

Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στις δύο ομάδες, ενώ το σενάριο αλλαγής έδρας φαντάζει αρκετά πιθανό. Υπενθυμίζεται ότι και ο περσινός τελικός του Champions League είχε αρχικά οριστεί να διεξαχθεί στην Κων/πολη, ωστόσο η διοργάνωση ολοκληρώθηκε στη Λισαβόνα, υπό τη μορφή Final-Eight.

Photo Credits: © 2021 Adam Davy/Associated Press

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ