Σάντος: “Είχαμε φόβο και άγχος, η ευθύνη είναι δική μου”

Ο Φερνάντο Σάντος εμφανίστηκε αρκετά απογοητευμένος ύστερα από την ήττα της Πορτογαλίας από τη Σερβία στη Λισαβόνα και την απώλεια της απευθείας πρόκρισης στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Ιβήρων προσπάθησε να δικαιολογήσει την κακή εικόνα της Πορτογαλίας στην ανεπαρκή μεταφορά των οδηγιών του στους παίκτες και ανέλαβε την ευθύνη της εντός έδρας αποτυχίας.

“Αρχίσαμε καλά με γκολ. Στη συνέχεια, δεν μπορέσαμε να πάρουμε την μπάλα. Ο αντίπαλος έπαιζε με ένα είδος τετραγώνου στο κέντρο. Το είπα στους παίκτες και προσπάθησα να το εξηγήσω. Οι ακραίοι μας δεν έπρεπε να συγκλίνουν τόσο πολύ. Έπρεπε να πάνε πιο μπροστά. Οι παίκτες προσπάθησαν, όμως είχαμε αρκετές δυσκολίες. Όταν είχαμε την μπάλα, δεν μπορούσαμε να μεταφέρουμε το παιχνίδι στο γήπεδο του αντιπάλου”.

“Δεν παίξαμε για την ισοπαλία. Είπα στους παίκτες ότι η Σερβία επιτίθεται καλά, οπότε έπρεπε να αμυνθούμε καλά. Σε καταστάσης τρεις εναντίον τριών, μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Αλλά οι παίκτες δεν τα κατάφεραν. Το μήνυμα δεν πέρασε. Στο ημίχρονο εξήγησα στον πίνακα ότι χρειαζόταν να αλλάξουμε πράγματα. Θεώρησα ότι θα είχαμε το πλεονέκτημα με τρεις επιθετικούς. Το παιχνίδι έγινε πιο ισορροπημένο. Δεν είχαμε τόσες πολλές δυσκολίες και υπήρχαν στιγμές που δημιουργήσαμε ευκαιρίες”.

Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας δέχθηκε κριτική για την αντικατάσταση του Μπερνάντο Σίλβα στο 2ο ημίχρονο, ίσως του καλύτερου παίκτη της Πορτογαλίας μέχρι εκείνο το σημείο, απαντώντας: “Ο Μπερνάρντο Σίλβα έπαιξε καλλά, αλλά στη συνέχεια είχε ξανά θέματα και έπρεπε να αντικατασταθεί. Στις πτέρυγες, οι ακραίοι δεν δημιούργησαν ως συνήθως. Ο ΝΟύνο Μέντες και ο Ζοάο Κανσέλο, ο οποίος επιτίθεται καλά, μπορούσε να καταφέρει πολλά. Δεν ξέρω. Η Σερβία ήταν καλύτερη. Προσπαθήσαμε. Είναι στο DNA μας να έχουμε την μπάλα στα πόδια. Ο Μπερνάρντο είχε την μπάλα και προσπάθησε να παίξει, όμως δεν ήταν ο μόνος. Παίξαμε με φόβο και άγχος. Η ευθύνη είναι δική μου”.

Τέλος, ρωτήθηκε για το αν η Πορτογαλία κατέβηκε αρκετά συντηρητικά: “Δεν είναι αλήθεια. Οι παίκτες απάντησαν σε αυτό. Πάντα παίζουμε για να κερδίσουμε. Πάντα σκεφτόμαστε καταστάσεις στην επίθεση και όσο τόσο στην άμυνα. Η ευθύνη είναι δική μου”.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ