Η πραγματική διαφορά ΑΕΚ – Λιβάγια στο οικονομικό

Το φημολογούμενο ενδιαφέρον της τουρκικής Φενέρμπαχτσέ για τον Μάρκο Λιβάγια, γνωρίζουν αν είναι και πραγματικό μόνον ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, οι εκπρόσωποί του που προφανώς κάνουν και το παιχνίδι και ασφαλώς η τουρκική ομάδα.

Υπήρξε χθες η φημολογία σύμφωνα με την οποία η πλευρά του λιβάγια διέψευσε πως είναι σε συζητήσεις με το σύλλογο της Κωνσταντινούπολης, ακόμα περισσότερο δε, ότι έχει συμφωνήσει μαζί του για συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 2 εκατομμυρίων ευρώ. Καλό βέβαια θα ήταν να το επικοινωνούσε δημόσια και ο ίδιος, ή έστω ο ατζέντης του και όχι να επικρατούσε και να διοχετευόταν αυτή η εντύπωση μέσω διαρροών. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όποιος έχει καθαρή τη θέση του βγαίνει και μιλάει δημόσια, δεν αφήνει κύκλους και τετράγωνα να μιλούν για εκείνον.

Πάμε όμως παρακάτω για να δούμε τα πραγματικά δεδομένα όσον αφορά στην οικονομική διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών, δηλαδή της ΑΕΚ και του Λιβάγια, στην ανοιχτή διαπραγμάτευση επέκτασης της συνεργασίας τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του , ο Κροάτης επιθετικός αξίωσε νέο τριετές συμβόλαιο το οποίο θα έχει ισχύ από φέτος, αντί 1,3 εκατομμυρίων ευρώ σε καθαρές πάγιες αποδοχές.

Από την πλευρά της η ΑΕΚ, όπως είχε αποκαλύψει το , πρότεινε στον Λιβάγια συμβόλαιο 950 χιλιάδων ευρώ,  το οποίο με  μπόνους συμμετοχών εύκολα φτάνει στο ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο. Η διαφορά που προκύπτει μεταξύ των δύο πλευρών δεν είναι μεγάλη, τουλάχιστον στο πρώτο άκουσμα το χρημάτων που ζητά ο Κροάτης και εκείνον που προσφέρονται από την Ένωση.

Από την άλλη ωστόσο, μιλάμε για μία διαφορά 300 χιλιάδων ευρώ ετησίως, άρα σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ σε ορίζοντα τριετίας. Ας σημειωθεί επίσης ότι το τριετές συμβόλαιο που η ΑΕΚ προσέφερε στο Λιβάγια, θα ξεκινούσε να έχει ισχύ από το ερχόμενο καλοκαίρι έως εκείνο το 2024, άρα για την τρέχουσα σεζόν θα πληρωνόταν με όσα προβλέπει η ισχύουσα συμφωνία Η οποία εκπνέει τον Ιούνιο του 2021.

Αντιθέτως η πλευρά του Κροάτη επιθυμεί η νέα συνεργασία να έχει ως αφετηρία τη φετινή σεζόν και να εκπνεύσει το καλοκαίρι του 2023. Αυτές (μαζί με το πόσο του buy out το οποίο δεν δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε) είναι και οι βασικές διαφορές που κρατούν αυτή τη στιγμή τις δύο πλευρές σε μία απόσταση, μέχρι να γίνει η επόμενη και κατά τα φαινόμενα καθοριστική συζήτηση για το μέλλον του ποδοσφαιριστή στην ομάδα. Στη διάρκεια της οποίας θα υπάρξει και μία ξεκάθαρη εικόνα για το αν όντως ο Λιβάγια μιλούσε ή δεν μιλούσε με τη Φενέρμπαχτσέ.

ΑΕΚ: Υπογραφή ή εξέδρα και για τον Λιβάγια
“Συμφωνία Φενέρμπαχτσε-Λιβάγια, μένει η ΑΕΚ”

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ