Παναθηναϊκός: Στο 1 εκατομμύριο ευρώ η διαφορά στην οψιόν για τον Ζε

Ο Λαμκέλ Ζε επιθυμεί πια διακαώς να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό και να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα, όντας εδώ και τρεις μήνες στο “ψυγείο” από τη διοίκηση και τον προπονητή της Αντβέρπ, Ιβάν Λέκο. Το “φωνάζει” καθημερινά, άλλωστε, με τα post που ανεβάζει στο Instagram.

Πότε με βίντεο και εικόνες της γεμάτης Θύρας 13 στη Λεωφόρο, πότε με “απαντήσεις” σε φίλους του “τριφυλλιού” που φτιάχνουν φωτογραφίες με τον ίδιο στον Παναθηναϊκό (“τα λέμε πολύ σύντομα” έγραψε το απόγευμα των Χριστουγέννων), πότε με δικές του απαντήσεις σε άρθρα των βελγικών ΜΜΕ. Όπως αυτό που “ανέβασε” το Σάββατο (26/12) στο λογαριασμό του ο Καμερουνέζος εξτρέμ, το οποίο περιέγραφε το όλο στόρι με τους “πράσινους” και συμπληρωνόταν με το σχόλιό του από κάτω πως “ναι, έχω δώσει τη συγκατάθεσή μου για τον Παναθηναϊκό”.

Ο Ζε είναι πλέον απόλυτα “ψημένος” στην προοπτική της μετακίνησής του στους “πράσινους”, όμως το ζητούμενο για να φτάσει μέχρι τέλους η μεταγραφή του, είναι να υπάρξει συμφωνία κι ανάμεσα στα δύο κλαμπ. Όχι για τον εξάμηνο δανεισμό -που θεωρείται “κλειδωμένος”- αλλά για το ύψος της οψιόν αγοράς του το προσεχές καλοκαίρι, που θα (πρέπει να) συμπεριληφθεί στο όλο deal, για να δώσει την τελική συγκατάθεσή της (και) η Αντβέρπ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες , η απόσταση που χωρίζει τα δύο κλαμπ δεν είναι μικρή. Για την ώρα…

Η Αντβέρπ ζητούσε αρχικά μία οψιόν αγοράς που ξεπερνούσε τα 3 εκατ. ευρώ, την ώρα που ο Παναθηναϊκός (ο Πιέρ Ντρεοσί εν προκειμένω) ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση από πολύ χαμηλά νούμερα (κάτω απ’ το μισό εκατ. ευρώ).

Μετά τις συζητήσεις των τελευταίων ημερών οι Βέλγοι “έπεσαν” κοντά στα 2 εκατ. ευρώ (επισημαίνοντας πως δεν σκοπεύουν να ρίξουν άλλο το ποσό), με τους “πράσινους” να ανεβάζουν τη δική τους πρόταση λίγο κάτω απ’ το 1 εκατ. ευρώ (περίπου στις 900.000 ευρώ).

Εκεί εστιάζεται προσώρας η “διαφορά” και το τελευταίο “εμπόδιο” για να ολοκληρωθεί η πρώτη “χειμερινή” μεταγραφή του Παναθηναϊκού, που αποτελεί 100% επιλογή του Λάζλο Μπόλονι. Εντούτοις, υπάρχει η πεποίθηση πως αργά η γρήγορα θα βρεθεί η “χρυσή τομή”.

Αφενός διότι έχει ενταθεί η πίεση απ’ την πλευρά του παίκτη, για να τον αφήσουν να φύγει για την Ελλάδα. Κι αφετέρου, διότι ο Παναθηναϊκός προτίθεται να συμπεριλάβει στην όλη κουβέντα (και στην τελική πρότασή του) και κάποιους άλλους όρους, όπως ποσοστό μεταπώλησης και μπόνους συμμετοχών ή στόχων, που δεν θα είναι αναγκαία να πληρωθούν αμέσως. Μαζί δηλαδή με τη ρήτρα το καλοκαίρι του 2021. “Γεφυρώνοντας” έτσι την απόσταση και κάμπτοντας τις “αντιστάσεις” της βελγικής ομάδας, η οποία προσπαθεί να μειώσει τη… χασούρα της από έναν παίκτη, που ούτως ή άλλως δεν υπολογίζει πλέον.

Σε κάθε περίπτωση τα δύο επόμενα 24ωρα θα είναι καθοριστικά, όμως οι πιθανότητες αυτή τη στιγμή είναι υπέρ της ολοκλήρωσης του δανεισμού του Ζε στο “τριφύλλι”.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ