Ο Άρης δεν έπρεπε να σταματήσει να παίζει στην Τούμπα

Ο Άρης αποδείχθηκε ιδανικός αυτόχειρας, καθώς, παρότι προηγήθηκε 2-0 μέσα στην Τούμπα, κατάφερε να δεχθεί δύο γκολ στα τελευταία λεπτά, με αποτέλεσμα το 2-2 να του αφήνει μία γλυκόπικρη γεύση, αφού ναι μεν διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση, αλλά έχασε την ευκαιρία να απομακρυνθεί από τους διώκτες του

Κι η πραγματικότητα είναι πως βάσει εικόνας η ομάδα του Άκη Μάντζιου όχι μόνο μπορούσε, αλλά κι άξιζε να φύγει με τη νίκη. Ωστόσο, μετά το 0-2 οι “κίτρινοι” έδειξαν να βιάζονται να ολοκληρωθεί το παιχνίδι, με συνέπεια να σταματήσουν να παίζουν ουσιαστικά. Η προσπάθεια να “ροκανιστεί” ο χρόνος έδωσε το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να αναπτερώσει τις ελπίδες του, να μειώσει στο σκορ και εν τέλει να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις.

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ 57% ΜΕΤΑ ΤΟ 0-2

Όπως φαίνεται κι από το παρακάτω γράφημα της Opta, ο Άρης, από το 69ο λεπτό, όταν και σημείωσε το γκολ ο Δημήτρης Μάνος, μέχρι τη λήξη του αγώνα, είχε μόλις 25(!) επιτυχημένες πάσες στις 45, το οποίο μεταφράζεται σε ευστοχία 57%. Δηλαδή, σχεδόν μία στις δύο πάσες κατέληγε σε αντίπαλο ή έδινε τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να ανακτήσει την κατοχή και να πιέσει για την… ολική επαναφορά.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ