Νις: Ο Ντόλμπεργκ αποκάλυψε ότι διαγνώσθηκε με διαβήτη Τύπου 1

Ο Κάσπερ Ντόλμπεργκ δεν θα μπορέσει να ενισχύσει τη Δανία στους δύο τελευταίους αγώνες των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, απέναντι σε Νησιά Φερόε (12/11) και Σκωτία (15/11).

Ο λόγος; Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, διεγνώσθη με Διαβήτη Τύπου 1, γεγονός που οδήγησε στην -από κοινού με τον Κάσπερ Χιούλμαντ- απόφαση να μην συμπεριληφθεί στις κλήσεις για το φινάλε των προκριματικών.

Στο μήνυμα που ανήρτησε στα social media πάντως, ο επιθετικός της Νις επισημαίνει πως έχει τη διαβεβαίωση των γιατρών ότι η καριέρα του δεν θα επηρεαστεί αρνητικά, εφόσον ακολουθήσει την κατάλληλη θεραπεία.

Έλαβα τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων σήμερα το πρωί και αποδείχθηκε ότι πάσχω από διαβήτη τύπου 1. Είναι μία έκπληξη, αλλά, ειλικρινά, είμαι ανακουφισμένος που τελικά ανακάλυψα γιατί ένιωθα περίεργα τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Για να συνηθίσω την ιδέα και την αγωγή που θα ακολουθήσω, αποφάσισα με τον Κάσπερ Χιούλμαντ (σ.σ. ο Δανός ομοσπονδιακός προπονητής) ότι δεν θα παίξω με την εθνική ομάδα αυτή την εβδομάδα.

Ο διαβήτης τύπου 1 είναι μια χρόνια πάθηση και απαιτεί ισόβια θεραπεία με ινσουλίνη. Σε γενικές γραμμές, επιτρέπεται η αθλητική δραστηριότητα, ενώ τα τελευταία χρόνια δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τους κορυφαίους αθλητές, προκειμένου ν’ αποχωρήσουν από την ενεργό δράση.

Οι γιατροί με διαβεβαίωσαν ότι με την σωστή θεραπεία δεν θα επηρεάσει αρνητικά την καριέρα μου” επεσήμανε ο Ντόλμπεργκ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ