Μπλόκο της Premier League σε μεταγραφές παικτών από Ουκρανία και Ρωσία

Οι σύλλογοι της Premier League δεν θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε μεταγραφές παικτών από ομάδες της Ουκρανίας και της Ρωσίας, με τη διοργανώτρια αρχή του αγγλικού πρωταθλήματος να βάζει μπλόκο.

Λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και των έκτακτων συνθηκών, η FIFA γνωστοποίησε μία αλλαγή στους κανονισμούς μεταγραφών, ώστε να διευκολύνει τους παίκτες και προπονητές που επηρεάζονται από τις εξελίξεις και να μη μείνουν χωρίς προπόνηση, δουλειά και μισθό μέχρι το τέλος της σεζόν.

Συγκεκριμένα, η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου κήρυξε ανενεργά όλα τα συμβόλαια παικτών και προπονητών στην Ουκρανία, εκτός αν τα συμβαλλόμενα μέρη συμφωνήσουν από κοινού διαφορετικά.

Μάλιστα, έπραξε το ίδιο και στη Ρωσία με τους ξένους ποδοσφαιριστές και προπονητές, οι οποίοι θα μπορούν μονομερώς να σπάσουν τα συμβόλαιά τους, αν δεν υπάρξει κάποια άλλη συμφωνία με τους συλλόγους τους.

Από τη μεριά της ωστόσο, η Premier League αποφάσισε να μην κάνει δεκτό κανένα αίτημα για νέες μεταγραφές, εκφράζοντας ως κύριο λόγο την ανησυχία της για την ακεραιότητα της διοργάνωσης.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, εξαιτίας του μπλόκο, η Μπέρνλι δεν μπόρεσε να αποκτήσει τον Βίκτορ Μοόυζες της Σπαρτάκ Μόσχας, παρότι είχε συμφωνήσει με τον ίδιο τον παίκτη και την ομάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ