Μπαρτομέου: “Με μένα δε θα έφευγε ο Μέσι, είχαμε πρόταση 150 εκατομμυρίων για τον Φατί”

Μεγάλη συνέντευξη στη “Mundo Deportivo” παραχώρησε ο Ζοσεπ Μαρία Μπαρτομέου. Ο τέως πρόεδρος της Μπαρτσελόνα αναφέρθηκε στα όσα έγιναν επί των ημερών του στην ομάδα και απάντησε σε όσα των κατηγορούν.

Αρχικά κάνοντας την αυτοκριτική του είπε: “Διοικήσαμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Και δεν το λέω εγώ, αλλά το λένε η LaLiga, η UEFA, το Financial Fair Play… Αυτό που μας κατέστρεψε ήταν η πανδημία. Τότε άρχισαν να μειώνονται δραματικά τα έσοδά μας. Αρχίσαμε να υποφέρουμε και ν’ αντιμετωπίζουμε προβλήματα και από τα όρια που έθεσε στο θέμα των μισθών η UEFA.

Κατά τη διάρκεια των ετών στα οποία διοικήσαμε, είχαμε φτάσει να έρχονται στον σύλλογο χρήματα που έφταναν το 1 δισεκατομμύριο το χρόνο! Αυτό προφανώς μας έκανε να διαθέτουμε και μεγαλύτερα ποσά για να φτιάξουμε ομάδες που κατέκτησαν πολλούς τίτλους”.

Για τις κατηγορίες από την πλευρά του Λαπόρτα και την πιθανότητα να προσφύγει στη δικαιοσύνη είπε: “Δεν με φοβίζει κάτι πάνω σε αυτό. Ποτέ δεν βρήκαν τίποτα. Ας κάνουν ό,τι θέλουν.

Μιλούν συνεχώς, λένε για τους μισθούς των εκπροσώπων των παικτών, στους οποίους εγώ ξέρω ότι έφτανε ένα ποσοστό 5-10%, αλλά δεν έχουν δείξει κανένα στοιχείο για τους ισχυρισμούς τους. Γιατί δεν μας λένε με ονόματα για ποιους παίκτες έγινε αυτό που ισχυρίζονται;

Ακόμα και για μεταγραφές όπως ήταν αυτές των Ντεμπελέ, Κουτίνιο, Μασεράνο, Ντε Γιόνγκ, Τερ Στέγκεν, Σουάρες, δεν θυμάμαι κάπου να έχει υπάρξει 30% σε προμήθεια… “.

Για την υπόθεση του Μέσι είπε: “Ήταν μεγάλο λάθος που τον άφησαν να φύγει. Αν ήμουν εγώ πρόεδρος δεν θα συνέβαινε ποτέ αυτό”.

Τέλος, ο τέως πρόεδρος της Μπαρτσελόνα αποκάλυψε ότι είχε πρόταση 150 εκατομμυρίων για τον Φατιί “Το 2020 είχε φτάσει στο κλαμπ μια πρόταση 150 εκατομμυρίων από αγγλική ομάδα για τον Ανσού Φατί.

Αν είχαμε αποδεχθεί την προσφορά θα μας βοηθούσε να ισορροπήσουμε τα οικονομικά μας, όμως, παραμείναμε πιστοί στο πρότζεκτ που εφαρμόζαμε γιατί αυτό ήταν η προτεραιότητά μας. Και για τον Ντεμπελέ μας ήρθε πρόταση με περισσότερα χρήματα από αυτά που είχαμε δώσει εμείς, αλλά πάλι αρνηθήκαμε να τον παραχωρήσουμε”.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ