Μαρτίνς: “Ελπίζω να πεθάνω σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, αλλά μετά από χρόνια”

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, έδωσε συνέντευξη στην πατρίδα του και εξέφρασε την επιθυμία του σε πολλά χρόνια από τώρα να πεθάνει σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Αναφέρθηκε στην οικογένειά του, στην αγάπη του για την πορτογαλική κουζίνα, για τα παιδικά του χρόνια και την οικογένειά του.

Η συνέντευξή του στο περιοδικό Sabado, στον δημοσιογράφο Pedro Ponte:

– Πώς πέρασες τις ημέρες της καραντίνας;

Είχα την ευκαιρία να διαβάσω μερικά βιβλία, να δω τηλεόραση, παρακολούθησα άλλες ομάδες για να αναλύσω τακτικές. Η Ελλάδα έχει φανταστικά πιάτα, αλλά τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τη δική μας κουζίνα. Έχω φέρει από την Πορτογαλία μπακαλιάρο, λουκάνικο, κρασιά Η οικογένειά μου μού στέλνει περιστασιακά φαγητό από την Πορτογαλία”.

-Γνωρίζεις να μιλάς ελληνικά;

“Κάνω μαθήματα, αλλά αυτή τη σεζόν έχουμε δώσει 40 αγώνες κι έχουμε πραγματοποιήσει πολλά ταξίδια. Δεν μπορώ να έχω διάλογο στα ελληνικά. Ξέρω μερικές άσχημες λέξεις, αλλά στην προπόνηση μιλάω πορτογαλικά”.

– Όταν ξεκίνησες να παίζεις ποδόσφαιρο, είχες πάντα στο μυαλό σου την προπονητική;

“Όχι, ποτέ δεν το είχα φανταστεί. Όταν ήμουν 28 ετών άρχισα να το σκέφτομαι. Μεγάλωνα, δεν είχα τις ίδιες ικανότητες και κοίταξα αυτό το επάγγελμα με διαφορετική ματιά”.

-Είχες κάποιο σημείο αναφοράς στο ποδόσφαιρο όταν ξεκίνησες;

“Ελπίζω να πεθάνω σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, αλλά μετά από πολλά χρόνια”.

– Είναι ωραία η ζωή στην Ελλάδα;

“Έχω τη συντροφιά της συζύγου μου. Τα παιδιά βρίσκονται στην Πορτογαλία, αλλά έρχονται όποτε μπορούν. Οι άνθρωποι εδώ είναι ζεστοί, παθιασμένοι και πιο συναισθηματικοί σε σχέση με εμάς. Με σέβονται όλοι, ακόμα και οι αντίπαλοι. Ποτέ δεν είχα προβλήματα”.

– Έχεις κάνει ταξίδια στην Ελλάδα;

“Ναι έχω επισκεφθεί τρία ή τέσσερα νησιά, αλλά γενικά η ζωή μου δεν διαφέρει αρκετά από αυτή που είχα στην Πορτογαλία. Μου αρέσει να δειπνώ σε ένα εστιατόριο μετά τα παιχνίδια, με φίλους ή με την οικογένειά μου”.

– Ξεκίνησες το ποδόσφαιρο με την επιρροή της οικογένειάς σου;

“Όχι. Αν ακολουθούσα την επιθυμία του πατέρα μου, δεν θα ήμουν στο ποδόσφαιρο. Είχε κάποιες εταιρείες και είχε κάποια πρότζεκτ για εμένα. Πάντα με υποστήριζε και ήταν υπερήφανος για εμένα. Ήταν όμως η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο που με έφερε εδώ”.

– Πώς ήταν τα παιδικά σου χρόνια;

“Μεγάλωσα στο Φόρνος, έχω ακόμα σπίτι εκεί, ζουν τα παιδιά μου. Έχω επαφή με τη φύση, ποτέ δεν μου έλειψε τίποτα”.

-Εκεί πήγες σχολείο;

“Πήγα εκεί στο δημοτικό σχολείο. Πήγα στο σχολείο από υποχρέωση. Σε ηλικία 15 ετών άρχισα να παίζω για τις εθνικές ομάδες και έχασα καιρό”.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ