Μαντσίνι: “Ο στόχος είναι να πάρουμε το Μουντιάλ του 2026”

Η Εθνική Ιταλίας δεν θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ αν και πρωταθλήτρια Ευρώπης και το γεγονός αυτό έχει πικράνει τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, κάτι που δεν δίστασε να ομολογήσει μετά από τη νίκη επί της Ουγγαρίας και την πρόκριση της σκουάντρα ατζούρα στο Final-4 του Nations League.

Παρόλα αυτά, η καλή πορεία της ομάδας του σε αυτή τη διοργάνωση ανέβασε το ηθικό και την αυτοπεποίθηση των παικτών του, με τον Ιταλό εκλέκτορα να ξεκαθαρίζει πως στόχος μέσα στην ερχόμενη τετραετία είναι η κατάκτηση του επόμενου Μουντιάλ, που θα φιλοξενηθεί το 2026 σε αμερικανικό έδαφος.

“Αξίζαμε την κατάκτηση αυτού του στόχου, νικήσαμε την Αγγλία που έχει δυνατότητες να πάρει το Μουντιάλ στο Κατάρ. Οι παίκτες μου τα έδωσαν όλα σε μία περίπλοκη περίοδο από πλευράς φόρμας.

Θα πρέπει να περιμένουμε άλλα τέσσερα χρόνια αλλά ο στόχος είναι να πάμε στις Ηνωμένες Πολιτείες και να πάρουμε το Μουντιάλ”, τόνισε ο Μαντσίνι κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού φόρουμ που έλαβε χώρα στην Ρώμη, για να προσθέσει:

“Όλοι ήταν καλοί μαζί μου και αυτό με έπεισε να παραμείνω στην τεχνική ηγεσία μετά από την αποτυχία μας να πάμε στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Επιπλέον, το να κατακτήσεις κάτι με την εθνική ομάδα της χώρας σου, και μάλιστα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, είναι το πιο ωραίο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί σε κάποιον σε αυτή τη δουλειά”.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ