Κύπελλο Αγγλίας: Το Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ θα μεταδοθεί ζωντανά παρά την απαγόρευση των 17:00

Το τηλεοπτικό μπλακ άουτ των 17:00 στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα ισχύει για την αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με τη Λίβερπουλ, στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, η οποία θα μεταδοθεί κανονικά ως ζωντανό πρόγραμμα το Σάββατο 16 Απριλίου στις 17:30.

Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες και αφορά στο γεγονός ότι εκείνο το Σαββατοκύριακο είναι το Πάσχα των Καθολικών και δεν διεξάγονται άλλα παιχνίδια στις μικρότερες κατηγορίες, παρά μόνο ο ημιτελικός και ορισμένα εξ αναβολής της Premier League.

Από το 1987 και τη συμφωνία της ITV για μετάδοση αγώνων του αγγλικού πρωταθλήματος μονιμοποιήθηκε ένα μέτρο κατά το οποίο απαγορεύεται η ζωντανή μετάδοση αγώνων μεταξύ 17:00 και 19:15 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αιτία, η επιθυμία των ιθυνόντων ο κόσμος να συνεχίσει να πηγαίνει στο γήπεδο και να μη βλέπει διαρκώς την ομάδα του από την τηλεόραση.

Όταν ένα κανάλι επιλέξει από το εβδομαδιαίο πρόγραμμα να δείξει ένα παιχνίδι, τότε αυτό μεταφέρεται σε άλλη ζώνη και σε εκείνη των 17:00 παραμένουν όσα δεν θα μεταδοθούν ζωντανά.

Αυτή η πρακτική προβλέπεται και από το άρθρο 48 της UEFA, η οποία δίνει τη δυνατότητα στα μέλη της να επιλέξουν μια ζώνη 2,5 ωρών το Σαββατοκύριακο όπου θα απαγορεύεται η μετάδοση ζωντανού ποδοσφαίρου.

Σημειώνεται ότι για την αποφυγή ανταγωνισμού εις βάρος του εγχωρίου προϊόντος, απαγορεύεται η ζωντανή μετάδοση αγώνων και του εξωτερικού στην “απαγορευμένη ζώνη”.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ