Κολωνία: Προσφεύγει στο CAS για την απαγόρευση μεταγραφών, αίτηση για αναστολή της τιμωρίας

Σε μπλεξίματα έχει μπει η Κολωνία, καθώς η FIFA επέβαλε στους τράγους απαγόρευση μεταγραφών για τις δύο επόμενες περιόδους, με την κατηγορία παράνομης μεταγραφής.

Η Κολωνία ανακοίνωσε πως έλαβε ενημέρωση για την απόφαση της διεθνούς ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και διαβεβαίωσε πως έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να αποδείξει την αθωότητά της.

Η γερμανική ομάδα ενημερώνει πως θα προσφύγει στο CAS για την ανατροπή της απόφασης. Μάλιστα, αιτήθηκε την αναστολή της απαγόρευσης, μέχρι την ετυμηγορία του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου.

Η υπόθεση της μεταγραφής

Ο λόγος της τιμωρίας είναι η υπόθεση μεταγραφής του 17χρονου Γιάκα Κούμπερ Ποτόκνικ στα τμήματα υποδομής της γερμανικής ομάδας. Η Κολωνία τον απέκτησε ως ελεύθερο από την Ολίμπια Λουμπλιάνας στις 31 Ιανουαρίου του 2022.

Η μητέρα του Κούμπερ φέρεται να διέκοψε το συμβόλαιο του γιου της με τους Σλοβένους μία μέρα πριν από την μεταγραφή του, ισχυριζόμενη πως αθετήθηκαν συμφωνίες. Έτσι, η Κολωνία τον απέκτησε χωρίς κόστος.

Η Ολίμπια προσέφυγε στην FIFA κατά της Κολωνίας και του παίκτη για διαφυγόντα κέρδη. Η γερμανική ομάδα δεν μπόρεσε να αποδείξει ότι δεν είχε ανάμειξη στη διακοπή του συμβολαίου του Κούμπερ με την πρώην ομάδα του.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ