Καραπαπάς: «Μας είπε ότι δέχεται πιέσεις για τον τελικό ο Γραμμένος»

Για πιέσεις προς το πρόσωπο του Βαγγέλη Γραμμένου ώστε να μην ορίσει τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ έκανε λόγο ο Κώστας Καραπαπάς.

«Επικοινωνήσαμε με τον Γραμμένο και μας είπε ότι έχετε απόλυτο δίκιο, αλλά δεν μπορώ να τον ορίσω επειδή δέχομαι πιέσεις. Ποιος είναι αυτός που είναι πιο σημαντικός από τους ποδοσφαιριστές και το επίσημο όργανό τους, από τη FIFA και την UEFA, από την άποψη του Γραμμένου, αν αυτή έχει από τις Αρχές; Είπαμε ότι παίζουμε ΟΑΚΑ και όπου θέλουν, αλλά να γίνουν όλα με μια λογική χρονική σειρά», τόνισε και εξέφρασε την άποψη ότι κάποιοι δεν θέλουν να γίνει ο τελικός.

«Παίζαμε και στη Νέα Φιλαδέλφεια αν ήταν έτοιμη», επεσήμανε ο Γ’ Αντιπρόεδρος των ερυθρολεύκων, ενώ άφησε σαφείς αιχμές προς τους «κιτρινόμαυρους» λέγοντας: «Κάποιοι δεν θέλουν να ξεφτιλιστούν δύο φορές σε μια βδομάδα».

Ακούστε όσα δήλωσε

-την αναβολή του τελικού, τα όσα προηγήθηκαν και όσα ακολούθησαν της αναβολής: «Περιμένουμε να μάθουμε αν θα γίνει Τρίτη ή Τετάρτη, όπως όλοι οι λογικοί άνθρωποι περιμένουν. Κανονικά περιμέναμε να γίνει την Κυριακή βέβαια, αλλά ξεπεράστηκε αυτό το όριο. Υπάρχει μια γενική ομίχλη γύρω από την υπόθεση, τις προθέσεις των ανθρώπων και πρέπει να καταλάβει ο κόσμος τι έχει συμβεί. Είχα την εντύπωση, αλλά και τη βεβαιότητα πλέον ότι από την αρχή κάποιοι δεν ήθελαν να γίνει ο τελικός ή ήθελαν να τον βάλουν σε άλλη ημερομηνία, να τον μεταθέσουν και να τον τορπιλίσουν, όπως και έκαναν. Πλέον μιλάμε για την απόλυτη παρωδία και την απόλυτη ξεφτίλα για το ποδόσφαιρο. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που να έχει συμβεί αυτό, δεν το νομίζω και δεν το θυμάμαι. Δεν το έχω συναντήσει ξανά. Άλλαξε η προκήρυξη σχετικά με το ΟΑΚΑ, το να γίνεται ο τελικός στην έδρα ενός εκ των αντιπάλων, δεν το άλλαξα εγώ. Το πιο παράλογο είναι ότι ορίστηκε η Ριζούπολη. Έχει σοβαρότατα προβλήματα σαν εγκατάσταση, είναι γήπεδο Β’ Εθνικής. Προέκυψαν θέματα στη συνέχεια, ζητήματα ασφαλείας κι ας κάνουν κάποιοι ότι δεν καταλαβαίνουν. Δεν είναι το θέμα ο κόσμος και το ότι δεν θα υπάρχει εντός του γηπέδου. Το θέμα είναι πως θα φτάσουν οι αποστολές στο γήπεδο, μην γίνει αιματοχυσία εκτός. Δεν έπρεπε να οριστεί στη δεύτερη έδρα της ΑΕΚ. Όπως λέμε για το ΟΑΚΑ που είναι η πρώτη, είναι δεύτερη η Ριζούπολη. Οι άνθρωποι δεν έκαναν καν έλεγχο και το ομολόγησαν επίσημα, για τον αγωνιστικό χώρο και τις εγκαταστάσεις. Μπορεί να μην είχε καθίσματα στα αποδυτήρια. Η κόρη του Δημητρίου έκανε τον έλεγχο και ο πατέρας της τον ανέβαλε. Είναι κωμικά αυτά. Δεν τον κάνει η οικογένεια Δημητρίου τον τελικό, αλλά η ΕΠΟ. Αυτά δεν γίνονται στην Ουγκάντα και πουθενά στον κόσμο. Παίζουμε και στη Νέα Φιλαδέλφεια αν ήταν έτοιμη. Βάζουν ένα γήπεδο Β’ Εθνικής, για ποιο λόγο; Τόσα γήπεδα πρώτης Εθνικής υπάρχουν. Αν είναι να το κάνεις στον αστικό ιστό, κάντο στο Περιστέρι ή στη Νέα Σμύρνη, γιατί να γίνει σε γήπεδο Β’ Εθνικής;

Ξεκίνησε λογικά ο Ολυμπιακός θόρυβο, εμφανίζεται η Περιφέρεια για να κάνει έλεγχο και ξαφνικά μπήκε λουκέτο στο γήπεδο και πάνε διακοπές οι υπάλληλοι. Γιατί αφού λένε ότι ήταν έτοιμο το γήπεδο; Μόνο ότι μπορεί να γίνει τελικός Champions League δεν είπαν. Εμφανίζεται η Επιτροπή Διοργανώσεων και ο γνωστός κύριος Δημητρίου για να αναβάλει τον τελικό επειδή νομίζει έτσι κάνει καλό στο ποδόσφαιρο. Να διπλώσει η σεζόν, να μην ξεκουραστούν ποτέ οι παίκτες. Δηλώσαμε στην ΑΕΚ και στην ΕΠΟ ότι δεν έχουμε θέμα να γίνει στο ΟΑΚΑ, επίσημα είπε ο ΠΣΑΠ ότι δεν γίνεται επειδη δεν είναι ρομπότ οι παίκτες, αλλά βγήκε επίσημα και η Cosmote και όλοι οι φορείς έλεγαν να γίνει. Οι άνθρωποι της UEFA είπαν να γίνει έως 3 Αυγούστου ο τελικός. Η UEFA, η FIFA και οι πάντες λένε να γίνει ο αγώνας. Επικοινωνήσαμε με τον Γραμμένο, που ηγείται του ελληνικού ποδοσφαίρου και μας είπε ότι πιστεύω πως έχετε απόλυτο δίκιο, αλλά δεν μπορώ να τον ορίσω επειδή δέχομαι πιέσεις. Να βγει και να μας πει, ποιος είναι αυτός που είναι πιο σημαντικός από τους ποδοσφαιριστές και το επίσημο όργανό τους, από τη FIFA και την UEFA, από την άποψη του Γραμμένου, αν αυτή έχει από τις Αρχές; Στείλαμε επίσημο έγγραφο και είπαμε ότι παίζουμε ΟΑΚΑ και όπου θέλουν, αρκεί να γίνει ο τελικός, αλλά να γίνουν όλα με μια λογική χρονική σειρά. Ώστε να μην διαλύσουμε τα πάντα, διότι αν είναι να παίξουμε 30 Αυγούστου, γιατί να μην παίξουμε και 30 Νοεμβρίου; Ούτως ή άλλως θα είναι άλλα τα ρόστερ».

-το πότε πιστεύει ο Ολυμπιακός ότι θα οριστεί ο τελικός: «Ο Ολυμπιακός ακούει αυτά που λέει και διαρρέει η ΕΠΟ. Υπάρχει κι η Εθνική στις 3 Σεπτεμβρίου και οι φωστήρες της ΕΠΟ δεν το έχουν βάλει αυτό στο τραπέζι. Θα εξαιρεθούν οι παίκτες που έχουν φύγει, αυτοί που έχουν υποχρεώσεις με τις ομάδες, οπότε δηλαδή θα παίξουμε με άλλα ρόστερ. Μόνο η ΕΠΟ μπορεί να τα φτιάξει αυτά. Το πιο σημαντικό από όλα είναι να μας πει από ποιους πιέζεται ο κ. Γραμμένος. Γιατί δεν παραιτείται ο κύριος Γραμμένος; Να μας πει ποιος τον πιέζει. Υπάρχει σιωπή γενικά. Σε πιο παλιούς τελικούς θυμάμαι τον κύριο Κοντονή να αναβάλει τελικούς, να βάζει επόπτες, να βάζει τον Ολυμπιακό να παίξει έναν μήνα μετά και εν τέλει να μην μπορεί να παίξει. Το κατέφερε, αλλά δεν θα γίνει δεύτερη φορά το ίδιο έγκλημα. Ακούσαμε τον κ. Γεραπετρίτη να είναι λαλίστατος όταν ήταν να σώσει τον ΠΑΟΚ, αλλά τώρα δεν τον ακούμε πουθενά. Είναι ωραίο αυτό; Πού είναι τώρα; Η κυρία Δημητρίου ήλεγξε το γήπεδο. Ακόμα και πιο τυφλωμένος οπαδός καταλαβαίνει τι γίνεται. Αν πήγαινε η Περιφέρεια στο γήπεδο θα το έκριναν παντελώς ακατάλληλο, γι’ αυτό το έκλεισαν. Τους ήρθε ξαφνικά να πάνε διακοπές. Το έκλεισαν για να μην ελεγχθεί. Δεν μας ενδιαφέρει πλέον η Ριζούπολη, αφού δεν πρόκειται να γίνει εκεί ο τελικός. Είπαμε ότι παίζουμε στο ΟΑΚΑ, ας παρακάμψουν αυτήν την… πρόβλεψη, που δεν είναι και έξυπνη, ας παίξουμε στην έδρα του αντιπάλου μας, ώστε να τηρηθεί μια ποδοσφαιρική λογική. Να τελειώσει η σεζόν μέσα στη… σεζόν.Τη δεύτερη ημέρα το είπαμε για Ριζούπολη. Όταν η Opap Arena είναι έτοιμη, το ΟΑΚΑ θα είναι του Παναθηναϊκού μόνο κι αν φύγει κι ο Παναθηναϊκός και αν φύγει για Λεωφόρο ή άλλη έδρα και το εύχομαι θα είναι και πάλι Εθνικό Στάδιο. Το σχέδιο είναι σαφές και είναι απλό, είναι να μην γίνει ο τελικός. Κάποιοι δεν αντέχουν να ξεφτιλιστούν δύο φορές σε μια βδομάδα. Ποια λογική να λέει η UEFA να γίνει το ματς, ο Γραμμένος να λέει έχετε δίκιο, οι ποδοσφαιριστές να λένε να γίνει, η μια ομάδα να λέει δεν έχω πρόβλημα να γίνει το ματς στην έδρα του αντιπάλου. Η Αστυνομία να λέει ότι το ΟΑΚΑ μπορεί να αστυνομευθεί».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ