Γιουβέντους: Ο δίδυμος αδερφός του Κιελίνι κρατούσε τα “διπλά βιβλία” σύμφωνα με την εισαγγελία

Οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την εισαγγελική έρευνα σχετικά με τις λογιστικές πρακτικές της Γιουβέντους εμπλέκουν και πρώην παίκτες του συλλόγου.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ένας εξ αυτών και δεν αποκλείεται να κληθεί ξανά από την εισαγγελία του Τορίνου και τελικά να εμφανίσει έγγραφα που αποκαλύπτουν αδήλωτη μισθοδοσία από τους “μπιανκονέρι”.

Βέβαιο μοιάζει ότι αν ένας συμπαίκτης του γνώριζε γι’ αυτήν, αυτός είναι ο τότε αρχηγός του, Τζιόρτζιο Κιελίνι, αφού σύμφωνα με τον εισαγγελέα και την Gazzetta dello Sport, ο δίδυμος αδερφός του, Κλάουντιο, ήταν ο αρμόδιος για τη… δημιουργική λογιστική της Γιουβέντους.

Ο Κλάουντιο Κιελίνι δεν βρίσκεται υπό έρευνα, όμως σύμφωνα με το φάκελο της υπόθεσης εκτελούσε χρέη ανεπίσημου λογιστή του συλλόγου, κρατώντας όλες τις δαπάνες και υπολογίζοντας τα κενά που πρέπει να καλυφθούν μέσω “πειραγμένων” ισολογισμών που φέρεται να παρουσίασε ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τις ηχογραφήσεις που σημειώθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών και τις κατασχέσεις εγγράφων, υπάρχει επικοινωνία μέσω email του Κλάουντιο Κιελίνι με τους Φεντερίκο Κερουμπίνι και Φάμπιο Παράτιτσι, δύο πρώην διευθυντές του συλλόγου, με τον τίτλο να είναι πάντα ίδιος: “Διορθωτικές μανούβρες”.

Ο ρόλος του στο οργανόγραμμα ήταν ο υπεύθυνος των δανεικών ποδοσφαιριστών μέχρι τον Ιούλιο του 2021, όταν αποχώρησε για να αναλάβει διευθυντής ποδοσφαίρου στην Πίζα.

Υπενθυμίζεται ότι η Γιουβέντους ερευνάται ξεχωριστά για παρατυπίες που σχετίζονται με τα κεφαλαιακά κέρδη από το 2019 έως το 2021 και για παρατυπίες στη μισθοδοσία τεσσάρων μηνών κατά την πρώην περίοδο κορονοϊού.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ