Χαμός στην εθνική Ισπανίας: Αποχώρησαν 15 παίκτριες γιατί η Ομοσπονδία δεν απέλυσε τον προπονητή

Σε χάος βρίσκεται η εθνική ομάδα γυναικών της Ισπανίας μετά την απόφαση 15 ποδοσφαιριστριών να αποχωρήσουν, αφού δεν εισακούστηκε το αίτημά του για την απομάκρυνση του προπονητή, Χόρχε Βίλντα.

Ο λόγος που οι παίκτριες ζήτησαν να παραιτηθεί από τη θέση του ο Βίλντα, ήταν γιατί δεν τον εμπιστεύονταν ότι μπορεί να οδηγήσει την ομάδα σε επιτυχίες, ιδιαίτερα μετά την αποτυχία στο Euro 2022.

Ωστόσο, ο Ισπανός τεχνικός απολαμβάνει την πλήρη στήριξη της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και είναι αποφασισμένος να ολοκληρώσει το συμβόλαιό του που έχει ισχύ μέχρι το 2024, καθώς ακολουθεί και το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία το επόμενο καλοκαίρι (από τις 20 Ιουλίου έως τις 20 Αυγούστου).

Μάλιστα, η αθλητική διευθύντρια της εθνικής Ισπανίας, Άνα Άλβαρεθ ξεκαθάρισε τη στάση της Ομοσπονδίας, η οποία δεν είναι διατεθειμένη να υποκύψει στον “εκβιασμό” των παικτριών.

“Αποφάσισαν να κάνουν αυτό το αποφασιστικό βήμα. Είναι δική τους απόφαση και το έχουμε λάβει υπόψη. Είμαστε πολύ ξεκάθαροι ότι η Εθνική είναι πάνω από όλα. Αν δεν θέλουν να έρθουν ή αν δεν δεσμευτούν αυτή τη στιγμή, αυτό θα συμβεί. Δεν πρόκειται να αμφισβητήσουμε το πώς νιώθουν. Το έχουν κάνει σαφές.

Αν πρέπει να παίξουμε με νεότερους και παίκτες με λιγότερη εμπειρία θα το κάνουμε, γιατί η Εθνική είναι πάνω από όλα”, δήλωσε η Άλβαρεθ και πρόσθεσε:

“Ο Χόρχε Βίλντα είναι όπως είμαστε όλοι. Δεν είναι ωραίο. Όταν δεν συμφωνούμε για το πώς γίνεται η διαχείριση της ομάδας, μπορούμε να το συζητήσουμε. Δεν υπάρχει πολύ περισσότερη συζήτηση. Είναι πολύ σοβαρό και δεν έχει ξαναγίνει, οπότε δεν το περιμένεις. Είναι τόσο σοβαρό που ξεπέρασε το όριο”.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ