Άθλια ρατσιστική επίθεση στον Ζαχά

Η Κρίσταλ Πάλας αντιμετώπιζε την Κυριακή (12/7) την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ για την 35η αγωνιστική της Premier League. Ο επιθετικός της Πάλας, Βιλφρίντ Ζαχά, δέχτηκε ρατσιστική επίθεση μερικές ώρες πριν από την αναμέτρηση, την οποία έσπευσε να δημοσιοποιήσει στο twitter.

Ο διεθνής επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού δέχτηκε το εξής μήνυμα: “Καλύτερα να μην σκοράρεις αύριο μαύρο μου@@ αλλιώς θα έρθω στο σπίτι σου ντυμένος σαν φάντασμα”. Του έστειλαν και μια φωτογραφία ενός μαύρου άνδρα πάνω σε Kellogg’s Corn flakes, αλλά και φωτογραφία της Κου-Κλουξ-Κλαν. Ο Ζαχά έγραψε στον λογαριασμό του: “Ξύπνησα σήμερα με αυτό…”.

Η Premier League στάθηκε στο πλευρό του Ιβοριανού, αναρτώντας το εξής μήνυμα στο twitter: “Αυτή η συμπεριφορά είναι εντελώς απαράδεκτη και η Premier League βρίσκεται στο πλευρό του Ζαχά, εκφράζοντας την αντίθεσή της σε οποιαδήποτε μορφή διάκρισης. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους παίκτες, τους προπονητές και τις οικογένειες τους που λαμβάνουν σοβαρή διαδικτυακή κακομεταχείριση. Μέσω του αποκλειστικού συστήματος αναφοράς μας μπορούμε να αναλάβουμε άμεση δράση σε περιπτώσεις όπως αυτή”.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ