AEK: Ο Βέρντε ως εναλλακτική είναι πρώτα αρεστός και μετά ακριβός

Στο τελευταίο τέρμα του για τη σεζόν που (σχεδόν, καθώς εκκρεμεί κι ένας τελικός) ολοκληρώθηκε, αυτό που σημείωσε με πέναλτι εναντίον του Παναθηναϊκού, ο Ντανιέλε Βέρντε έκλεισε τα αυτιά του. Ήταν ένας πανηγυρισμός – απάντηση προς τα δημοσιεύματα που επεσήμαναν το γεγονός ότι δεν έχει ανταποκριθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις που υπήρχαν όταν αποκτήθηκε και ότι τελεί υπό πώληση. Βέβαια και ο ίδιος γνωρίζει πως, όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά.

Η δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι έδωσε λιγότερα σε σχέση με όσα προσδοκούσαν από εκείνον, δεν αποτυπώθηκε στον Τύπο τυχαία, δεν συνέβη επειδή όσοι το επεσήμαναν, ξύπνησαν ένα πρωί και το φαντάστηκαν. Ήταν επακόλουθο συζητήσεων εντός της ομάδας και μιας γενικής παραδοχής ότι ο Ιταλός δεν κάνει τη διαφορά. Ούτε είναι ψέμα το ότι συζητιέται η επιθυμία πώλησής του ώστε να αποκτηθεί αντικαταστάτης του. Ωστόσο υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος.

Ο Βέρντε θεωρείται εντός και εκτός ΑΕΚ, μια σπατάλη 1 εκατ. ευρώ για την αγορά του από τη Ρόμα και επιπλέον 500.000 ευρώ για τον πρώτο χρόνο συνεργασίας του με την ομάδα. Στο διάστημα αυτό, μέτρησε 6 γκολ και 6 ασίστ σε 34 αγώνες. Αν ήταν λίγο πιο εύστοχος, κάπως πιο προσεκτικός και όχι τόσο «τσαπατσούλης» όσο αποδείχτηκε σε εύκολες φάσες, θα μπορούσε άνετα να έχει ολοκληρώσει τη σεζόν με 10 γκολ και 8 ασίστ. Αριθμοί που θα έκαναν σαφώς πιο εύκολη την προσπάθεια της ομάδας να του βρει μια άλλη ποδοσφαιρική στέγη.

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΜΕΙΝΕΙ

Θα έπρεπε όμως να είναι μόνο έτσι; Μήπως το συμπέρασμα αυτό, το κατά τα άλλα δίκαιο συμπέρασμα βάσει των όσων έχει δείξει έως σήμερα, ότι δηλαδή δεν είναι ο παίκτης που η ΑΕΚ περίμενε πως θα ήταν όταν τον αγόρασε, τον ακυρώνει εντελώς ως επιλογή αντί να δείχνει το δρόμο μιας άλλης προσέγγισης; Σύμφωνοι λοιπόν, ο Βέρντε δεν είναι για βασικός, αυτό λέει η κορώνα στο νόμισμα. Αν το στρίψεις όμως στα γράμματα, θα διαπιστώσεις ότι είναι μια χρήσιμη εναλλακτική λύση σε μια ομάδα που πρέπει να έχει και επιλογές για να κάνει πρωταθλητισμό.

Καταλαβαίνω ότι όλα στην ΑΕΚ μπαίνουν στο ζύγι, ότι αυτή είναι η οικονομική στρατηγική της εδώ και 7 χρόνια, την έχουμε (υπερ)αναλύσει όπως και εξηγήσει το γιατί δεν αλλάζει. Κάπου όμως πρέπει να γίνονται και ορισμένες εξαιρέσεις. Δεν είναι μόνο για το Βέρντε, αλλά για τη διεθνής εφαρμοσμένη ποδοσφαιρική λογική, σύμφωνα με την οποία είναι καλό να υπάρχουν στον πάγκο παίκτες με μια δεδομένη ποιότητα, ακόμα κι αν κοστίζουν περισσότερο από όσα η ομάδα θα ήθελε να πληρώνει. Άλλωστε ο Βέρντε όλο και κάτι δίνει, ίσως να μπορεί και περισσότερα στη δεύτερη σεζόν του, αρκεί η ίδια ομάδα να έχει ξεκαθαρίσει ότι κρατάει ως «δεύτερο» και εκείνος να γνωρίζει ποιος είναι ο ρόλος του.

Το ιδανικό σενάριο λοιπόν, δεν θα ήταν να πουλήσει η Ένωση τον Ιταλό για να ελευθερώσει χρήματα και να πάρει άλλον στη θέση του. Θα ήταν το να κρατήσει τον Βέρντε στο ρόστερ της και να φέρει μπροστά του έναν άλλον, καλύτερό του για βασικό. Ο καινούργιος θα ένιωθε μια πίεση από έναν παίκτη που δεν είναι δα και του πεταματού, ενώ ο Ιταλός θα εξοικειωνεται σε ένα ρόλο με λιγότερο ψυχολογικό βάρος, στον οποίο ίσως και να λειτουργήσει καλύτερα. Απόψεις…

ΑΕΚ: Τόμοβιτς για το κέντρο της άμυνας αν χαλάσει του Βράνιες

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ