ΑΕΚ: Η μεγάλη απόφαση του Τσιγκρίνσκι

Βαδίζοντας το 35ο έτος της ηλικίας του, ο σπουδαίος στη σύγχρονη ιστορία της ΑΕΚ Ντμιτρό Τσιγκρίνσκι, είναι μπροστά σε ένα δίλημμα ζωής.

Η σεζόν κυλά για εκείνον πολύ χειρότερα από αυτό που θα ήθελε και προσδοκούσε, καθώς όταν υπέγραφε την ανανέωση της συνεργασίας του με την ομάδα έως το καλοκαίρι του 2021, ένιωθε σίγουρος ότι στο τέλος αυτής της χρονιάς, θα κέρδιζε τη θέση του στην Ένωση και για την επόμενη. Ως ποδοσφαιριστής πάντα! Ή μήπως όχι;

Το να δώσει εκ νέου συμβόλαιο η ομάδα, θα είναι ποδοσφαιρικά παράλογο. Ο Τσιγκρίνσκι έχει παίξει σε μόλις 17 ματς φέτος και συνολικά μόνον 14 ενενηντάλεπτα, χάνοντας μακρόχρονα κομμάτια της σεζόν εξαιτίας τραυματισμών, σχεδόν μόνιμα μυϊκής φύσεως. Πλέον η ΑΕΚ ξέρει ότι δεν μπορεί να στηριχθεί σε εκείνον και το καλύτερο σενάριο θα είναι η επιστροφή του στα τελευταία ματς της περιόδου για να βοηθήσει με την εμπειρία του δίχως άλλο πισωγύρισμα, ώστε να επιτευχθούν οι εναπομείναντες στόχοι. Ο Μανόλο Χιμένεθ σίγουρα ποντάρει σε αυτό.

Η επόμενη μέρα της ΑΕΚ ωστόσο, δεν περιλαμβάνει τον Ουκρανό στόπερ με αθλητική περιβολή. Τουλάχιστον όχι στην Ένωση. Από τους υπάρχοντες θα συνεχίσουν οι Σβάρνας και Λάτσι, ο Νεντελτσιάρου εφόσον δεν προκύψει πρόταση αγοράς του και ο Γούτας που έχει υπογράψει στα γραφεία της ΠΑΕ από τον περασμένο Γενάρη. Δεδομένα θα γίνει προσπάθεια απεγκλωβισμού από τον Χνιντ, ενώ κανείς δεν ξέρει ποια μπορεί να είναι η εισήγηση ενός νέου τεχνικού για τους προαναφερθέντες. Όσον αφορά στον Τσιγκρίνσκι, υπάρχει η προοπτική ενός νέου ρόλου.

Ο Ουκρανός είναι ενήμερος και μάλιστα από τον ίδιο τον μεγαλομέτοχο της ομάδας Δημήτρη Μελισσανίδη, ότι εφόσον το επιθυμεί, είναι όχι απλά ευπρόσδεκτος αλλά απόλυτα επιθυμητός να συνεχίσει την προσφορά του στο club από άλλο πόστο. Αυτό ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί επακριβώς, ακριβώς επειδή ο Τσιγκρίνσκι δεν είχε μέχρι πρότινος «σκοτώσει» μέσα του τον ποδοσφαιριστή. Ενδεχομένως να υφίσταται ακόμα και μάλιστα έντονα αυτή η εσωτερική πάλη, καθώς η προοπτική να κλείσει την καριέρα του σε ομάδα της πατρίδας του, είναι όντως υπαρκτή. Αν και δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστο για κανέναν να ζει και να επαγγέλλεται αυτή την περίοδο στην πολύπαθη Ουκρανία.

Όταν ο Τσιγκρίνσκι λάβει τις αποφάσεις του, τότε θα φανεί αν θα υπάρχει πρόσφορο έδαφος συζήτησης για μια άλλου είδους συνεργασίας με την ΑΕΚ από το ερχόμενο καλοκαίρι, την οποία θα πρέπει να έχει και ο ίδιος φιλτράρει καλά στο μυαλό του, προτού τη συζητήσει με τον Μελισσανίδη. Για την Ένωση, η εμπειρία, το προφίλ, η γνώση και η προσωπικότητά του, είναι στοιχεία απαραίτητα για την έξωθεν καλή μαρτυρία του οργανισμού. Ο ρόλος θα βρεθεί. Αν όμως αποφασίσει ότι θέλει να συνεχίσει το ποδόσφαιρο, η ομάδα θα τον περιμένει με ανοιχτές αγκάλες σε κάποια από τις επόμενες σεζόν.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ