ΑΕΚ: Καταθέτει αίτημα εξαίρεσης για το όριο των 25.000 θεατών στο ΟΑΚΑ

Η ΑΕΚ θα καταθέσει αίτημα ώστε οι αγώνες στο Ολυμπιακό Στάδιο να εξαιρεθούν από τον περιορισμό των 25.000 φιλάθλων που αποφάσισαν οι υγειονομικές αρχές την Πέμπτη.

Στην Ένωση θεωρούν ότι το εν λόγω γήπεδο, λόγω μεγέθους και εγκαταστάσεων, είναι ασφαλές για ακόμα μεγαλύτερο αριθμό θεατών σε σχέση με τα υπόλοιπα στην ελληνική επικράτεια και θα ζητήσουν αύξηση του ανώτατου ορίου για τους αγώνες των ελληνικών αλλά και διεθνών διοργανώσεων.

Την Πέμπτη έγινε γνωστό ότι η ανώτατη προσέλευση των φιλάθλων στα γήπεδα μειώνεται από το 85% στο 80% στα γήπεδα που έχουν ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων, ενώ η είσοδος θα επιτραπεί μόνο προς τους πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες με πιστοποιητικό στο 75% της χωρητικότητας (από το 80%).

Το υπόλοιπο 5% θα είναι για τα παιδιά, τα οποία θα μπορούν να μπαίνουν στο γήπεδο με αρνητικό μοριακό ή rapid test και όχι self test, όπως είχε ανακοινωθεί στις 29 Ιουνίου.

Το ανώτατο όριο προσέλευσης θεατών ορίστηκε στις 25.000 στα ανοικτά γήπεδα (ανεξαρτήτως αν συμπληρώνεται ή όχι το 80%), ενώ στα κλειστά γήπεδα η προσέλευση θα είναι έως 8.000.

Στα γήπεδα που δεν διαθέτουν σύστημα ηλεκτρονικών εισιτηρίων, η προσέλευση θα φτάνει έως το 60%, ενώ το ανώτατο όριο στα συγκεκριμένα γήπεδα θα φτάνει τους 10.000 θεατές στα ανοικτά γήπεδα και τους 3.000 στα κλειστά.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ