Μέχρι 25.000 θεατές το ανώτατο όριο στα ανοικτά γήπεδα και 8.000 στα κλειστά

Η επιτροπή υγείας συνεδρίασε σήμερα (08/07) και αποφάσισε να μειώσει την προσέλευση των φιλάθλων στα γήπεδα από το 85 στο 80%, στα γήπεδα που έχουν ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων ενώ η είσοδος θα επιτραπεί μόνο προς τους πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες με πιστοποιητικό στο 75% της χωρητικότητας. Το υπόλοιπο 5% θα είναι από τα παιδιά τα οποία θα μπορούν να μπαίνουν στο γήπεδο με αρνητικό self-test.

Το ανώτατο όριο προσέλευσης θεατών ορίστηκε στις 25 χιλιάδες στα ανοικτά γήπεδα, ενώ στα κλειστά γήπεδα η προσέλευση θα είναι έως οκτώ χιλιάδες.

Στα γήπεδα που δεν διαθέτουν σύστημα ηλεκτρονικών εισιτηρίων η προσέλευση θα φτάνει έως το 60%, ενώ το ανώτατο όριο στα συγκεκριμένα γήπεδα θα φτάνει τους 10 χιλιάδες θεατές στα ανοικτά γήπεδα και τους τρεις χιλιάδες θεατές στα κλειστά

Τα παιδιά θα μπορούν να μπαίνουν στα γήπεδο κανονικά με αρνητικό self test, όπως είχε ανακοινωθεί στις 29 Ιουνίου, ενώ η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική προς όλους.

Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε κατόπιν της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού αλλά και της έξαρσης της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας

Παράλληλα, απευθύνεται ισχυρή σύσταση προς τις ΠΑΕ, τα αθλητικά σωματεία και τα ΜΜΕ να απασχολούν στους αθλητικούς χώρους εμβολιασμένους επαγγελματίες. Οι εργαζόμενοι στους αθλητικούς χώρους που δεν θα είναι εμβολιασμένοι, πρέπει να έχουν υποβληθεί σε υποχρεωτικό PCR (48 ωρών) ή rapid test (24 ωρών) πριν από την έναρξη του εκάστοτε αγώνα.

Ο χρόνος έναρξης ισχύος των ανωτέρω, καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες εφαρμογής τους, θα εξειδικευθούν στις Διευκρινιστικές Οδηγίες που θα εκδώσει η ΓΓΑ τις προσεχείς ημέρες και στα σχετικά Υγειονομικά Πρωτόκολλα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ