Κορονοϊός: Το πλάνο της Formula 1 για τη σεζόν

Ο κορονοϊός έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Formula 1, με το γαλλικό Grand Prix να είναι το τελευταίος αγώνας που προστίθεται στη μακρά λίστα εκείνων που έχουν ακυρωθεί εξαιτίας του ιού.

Η διοργανώτρια αρχή της F1 αναζητά τρόπους προκειμένου να αρχίσει το πρωτάθλημα με το μικρότερο δυνατό κόστος όσον αφορά στην απώλεια των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις χορηγίες. Γι’ αυτό το λόγο, έχει θέσει ως μεγάλο στόχο την έναρξη του πρωταθλήματος το τριήμερο 3-5 Ιουλίου στο Grand Prix της Αυστρίας.

Με βάση το καλεντάρι που έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα (27/4), σκοπός είναι από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο να πραγματοποιηθούν τα ευρωπαϊκά Grand Prix, προφανώς χωρίς την παρουσία κόσμου, ενώ στη συνέχεια θα διεξαχθούν οι αγώνες στην Ασία και την Αμερική (Οκτώβριος-Νοέμβριος), ενώ η σεζόν θα κλείσει στη Μέση Ανατολή τον Δεκέμβριο.

Σκοπός των ανθρώπων της Formula 1 είναι να πραγματοποιηθούν 15-18 αγώνες την εφετινή σεζόν, ελέω της πανδημίας που έχει προκαλέσει τεράστιες αλλαγές στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

The season has a start date . #F1 is targeting a 15-18 race season, beginning in Austria on July 3-5

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FORMULA 1® (@f1) στις

Photo Credits: AP Photo/Lim Yong Teck

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ