Βρετανός ηθοποιός ενθαρρύνει τον κόσμο να καταπατήσει τους κανόνες για τον κορωνοϊό -Η αποστομωτική απάντηση νοσοκόμας [εικόνα]

Ο Βρετανός ηθοποιός Λόρενς Φοξ παραβίασε τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό καλώντας φίλους του στο σπίτι για μεσημεριανό, εν μέσω του lockdown, αλλά μία νοσοκόμα θέλησε να τον βάλει στη θέση του, υπενθυμίζοντάς του τους αγώνες και τις προσπάθειες των γιατρών για τη σωτηρία των νοσούντων από κορωνοϊό.

Την ώρα που τα εμβόλια για τον κορωνοϊό είναι έτοιμα για διανομή (το Ηνωμένο Βασίλειο μόλις ενέκρινε αυτό των Pfizer/BioNTech), μερικοί άνθρωποι βλέπουν φως στο τέλος του τούνελ και χαλαρώνουν, τώρα που φαίνεται να πλησιάζει το τέλος της πανδημίας. Και έτσι παραβιάζουν τους κανόνες lockdown.

Αλλά οι χειρότεροι παραβάτες είναι αυτοί που ποτέ δεν πίστευαν στην ανάγκη για προφυλάξεις. Πιστεύουν ότι το δικαίωμά τους για μια άνετη ζωή είναι πιο σημαντικό από την ασφάλεια των πιο ευάλωτων στην κοινωνία. Όπως, για παράδειγμα, ο Βρετανός ηθοποιός Λόρενς Φοξ, που καυχιέται ότι είναι δικαίωμά του να καλέσει κάποιους φίλους του για μεσημεριανό γεύμα και, παράλληλα, να επικρίνει το NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου).

Η ανάρτηση του Βρετανού ηθοποιού

Σε ανάρτησή του, λοιπόν, στο Twitter, έγραψε: «Μόλις είχα γεύμα με μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων και αγκαλιαστήκαμε, φάγαμε και μιλήσαμε για τα δικαιώματά μας. Ήταν υπέροχα. Ποτέ δεν θα το πάρετε αυτό από τους ανθρώπους. Μείνετε έξω. Προστατέψτε τα δικαιώματά σας. Εάν το NHS δεν μπορεί να αντεπεξέλθει, τότε το NHS δεν είναι κατάλληλο γι’ αυτόν τον σκοπό. Η συμμόρφωση είναι βία».

Το tweet αυτό προκάλεσε πολλές και έντονες συζητήσεις στο Twitter. Οι υποστηρικτές του και όσοι του άσκησαν κριτική συγκρούστηκαν στο διαδίκτυο. Αλλά η απάντηση μιας νοσοκόμας ήταν ίσως η πιο δυνατή.

Η σκληρή, αλλά αληθινή απάντηση της νοσοκόμας

Η νοσοκόμα με το όνομα Τζοάνα θέλησε να απαντήσει με μία φωτογραφία για να του δείξει την πραγματικότητα: πώς είναι να δουλεύεις σε νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Στη φωτογραφία εικονίζεται η ίδια, με το πρόσωπό της παραμορφωμένο από τη μάσκα, και στη λεζάντα έγραψε: «Μόλις κράτησα το χέρι ενός ανθρώπου που πέθανε μόνος του, χωρίς την οικογένεια ή τα αγαπημένα του πρόσωπα δίπλα του. Χαίρομαι που απόλαυσες το γεύμα σου».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ