Το σκίτσο στο εξώφυλλο του New Yorker περιγράφει αυτό που ζούμε όλοι στην πανδημία [εικόνα]

Η μοναξιά και οι σχέσεις έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί στους πρωτόγνωρους καιρούς της πανδημίας του κορωνοϊού αποτυπώνεται σε ένα σκίτσο με τίτλο «Love Life» στο περιοδικό The New Yorker.

Ο Adrian Tomine, που το υπογράφει αποτυπώνει πολύ παραστατικά τη «νέα πραγματικότητα» την οποία βιώνει όλος ο πλανήτης εδώ και 9 μήνες λόγω της πανδημίας. Τη μοναξιά και το πώς διαμορφώθηκαν οι σχέσεις στην πανδημία.

Το σκίτσο απεικονίζει μια νέα γυναίκα, προφανώς κλεισμένη σπίτι της λόγω καραντίνας, η οποία… βγαίνει διαδικτυακό ραντεβού. Και εκεί αποτυπώνεται η καθημερινότητα που βιώνουν πολλοί: Χτίζουν μια τέλεια εικόνα για τις διαδικτυακές… συναντήσεις, εργασία κλπ., ενώ γύρω τους επικρατεί το χάος. Ενα χάος που πολλές φορές αντικατροπτίζει και την πιεστική συναισθηματικά κατάσταση λόγω του εγκλεισμού.

Στο σπίτι της νεαρής επικρατεί κυριολεκτικό χάος, ενώ στο πάτωμα είναι πεταμένα προϊόντα τα οποία εισέβαλλαν στις ζωές μας τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας: Γάντια, μάσκες, αντισηπτικά.

Ο Adrian Tomine με ένα μόνο σκίτσο καταφέρνει να αποτυπώσει τη σύγχρονη πραγματικότητα που είναι ζοφερή, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο κόσμος αναζητά όλο και περισσότερο την ψηφιακή αγάπη, ενώ ζει σε κοινωνική απομόνωση.

Δείτε το συγκλονιστικό εξώφυλλο του περιοδικού The New Yorker για την ζωή επί κορωνοϊού:

Η μοναξιά και οι σχέσεις στην εποχή του κορωνοϊού:

This week’s cover, “Love Life,” by Adrian Tomine: http://nyer.cm/q07A3yX

Δημοσιεύτηκε από The New Yorker στις Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ