Το άγριο παρελθόν της πριγκίπισσας Μέτε-Μάριτ της Νορβηγίας -Τα ναρκωτικά, ο γιος εκτός γάμου και η συνάντηση με τον πρίγκιπα Χάακον

Η πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ της Νορβηγίας, δεν έχει το τυπικό και ίσως αναμενόμενο υπόβαθρο μιας συνηθισμένης πριγκίπισσας.

Η 44χρονη πριγκίπισσα, είχε ένα άγριο παρελθόν, πριν παντρευτεί τον σύζυγό της, πρίγκιπα Χάακον της Νορβηγίας.

Γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου 1973 στο Κρίστιανσαντ της Νορβηγίας και ολόκληρο το όνομά της, είναι Mette-Marit Tjessem Hoiby. Πατέρας της είναι ο Σβέν Όλαφ Χόιμπι, ο οποίος εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε τοπική εφημερίδα και μητέρα της, η Μάριτ Τίεσεμ, μια πρώην υπάλληλος τράπεζας.

Η πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Χάακον, τον φυσικό κληρονόμο του θρόνου της Νορβηγίας, όταν ήταν 28 ετών, αφού ζούσαν μαζί για ένα χρόνο. Γνώρισε για πρώτη φορά τον πρίγκιπα στη μεγαλύτερη μουσική εκδήλωση της χώρας, το Quart Festival, αλλά δεν άρχισαν να βγαίνουν, παρά μόνο λίγα χρόνια αργότερα.

Οπως έχει παραδεχθεί η ίδια η πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ, πέρασε μια επαναστατική φάση πριν γνωρίσει τον πρίγκιπα του Χάακον. Ως εργαζόμενη μαθήτρια, χρειάστηκε έξι χρόνια περισσότερο από το συνηθισμένο, για να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της στο λύκειο προτού συνεχίσει να παρακολουθεί μαθήματα στο Agder College. Στη συνέχεια δούλεψε ως σερβιτόρα στο εστιατόριο Cafè Engebret στο Όσλο, ενώ πήγαινε σε ρέιβ πάρτι.

Η πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ  της Νορβηγίας και ο πρίγκιπας Χάακον
Η πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ της Νορβηγίας και ο πρίγκιπας Χάακον / Φωτογραφία: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, η πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ βρέθηκε στο Φεστιβάλ Quart, το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ της Νορβηγίας, στην πατρίδα της, Kristiansand, όπου και γνώρισε τον πρίγκιπα Χάακον. Χρόνια αργότερα, αφού ήταν πια μια ανύπαντρη μητέρα, συνάντησε ξανά τον πρίγκιπα σε άλλο πάρτι που σχετίζεται με το φεστιβάλ.

Το σκοτεινό παρελθόν της πριγκίπισσας ξεκίνησε μετά το διαζύγιο των γονιών της όταν ο πατέρας της παντρεύτηκε μια πολύ νεότερη στριπτιζέζ, τη Ρενάτα Μπάρσγκαρντ. Στη συνέχεια ήρθε η σχέση της με τον πατέρα του γιου της Μάριους Μπόργκ Χόιμπι, ο οποίος καταδικάστηκε για βία, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και κατοχή κοκαΐνης.

Όταν ανακοινώθηκε ο αρραβώνας μεταξύ του Διαδόχου Πρίγκιπα Χάακον και της Μέτε-Μάριτ, ορισμένοι Νορβηγοί αμφισβητούσαν την επιλογή της συζύγου του Διαδόχου Πρίγκιπα, λόγω της προηγούμενης ζωής της και του περιβάλλοντος που κινούνταν η Μέτε-Μάριτ, «όπου τα ναρκωτικά ήταν άμεσα διαθέσιμα». Τη στιγμή του αρραβώνα τους, η πριγκίπισσα πλέον Μέτε-Μάριτ, ήταν μία ανύπαντρη μητέρα με ένα γιο, τον Μάριους Μπόργκ Χόιμπι, ο οποίος γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 1997.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 25 Αυγούστου 2001 στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος στο Όσλο. Μετά το γάμο της, απέκτησε τον τίτλο, της Βασιλικής Υψηλότητας Η Διάδοχος Πριγκίπισσα της Νορβηγίας. Η Μέτε-Μάριτ και ο Χάακον απέκτησαν μια κόρη και ένα γιό: την πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα (2004) και τον πρίγκιπα Σβέρε Μάγκνους (2005).

Από τότε που έγινε πριγκίπισσα της Νορβηγίας, η Μέτε-Μάριτ έχει παρακολουθήσει διάφορα μαθήματα σε πανεπιστημιακό επίπεδο. Το 2012, απέκτησε μεταπτυχιακό στο Executive Management. Οι περισσότεροι από τους προγόνους της ήταν μικροί αγρότες.

Η πριγκίπισσα της Νορβηγίας με κόκκινο φόρεμα και ο πρίγκιπας της Νορβηγίας
Η πριγκίπισσα της Νορβηγίας έχει παραδεχτεί ότι το παρελθόν της υπήρξε «άγριο» / Φωτογραφία: ΑΡ

Το 2012 προσέλκυσε διαμάχη γιατί βοήθησε ένα ζευγάρι που έχει δεσμούς με τη βασιλική οικογένεια, στην παροχή υπηρεσιών παρένθετης μητρότητας στην Ινδία, παρά το γεγονός ότι η παρένθετη μητρότητα απαγορεύεται στη Νορβηγία. Δέχθηκε κριτική από ομάδες δικαιωμάτων των γυναικών για συμμετοχή στην εμπορία ανθρώπων που εκμεταλλεύεται τις γυναίκες στις αναπτυσσόμενες χώρες. Το επόμενο έτος, η πρακτική απαγορεύτηκε επίσης στην Ινδία ως μορφή εμπορίας ανθρώπων και επιβλαβής για τις γυναίκες και τα παιδιά

Το 2019, ξέσπασε σάλος όταν αποκαλύφθηκε η πολυετή φιλία της με τον Αμερικανό καταδικασμένο για σεξουαλικά αδικήματα, Τζέφρι Έπσταϊν. Τον συνάντησε αρκετές φορές μεταξύ 2011 και 2013, μετά την καταδίκη του για κατηγορίες σεξουαλικής διακίνησης ανηλίκων το 2008 και την απελευθέρωση του από τη φυλακή. Η φιλία της με τον Έπσταϊν αποκαλύφθηκε από τα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης στο πλαίσιο του σκανδάλου που αφορούσε τον πρίγκιπα Αντριου, Δούκα της Υόρκης, ο οποίος εκείνη τη χρονιά παραιτήθηκε από όλους τους δημόσιους ρόλους του, για τους μακροχρόνιους δεσμούς του με τον Έπσταϊν.

Πριν από περίπου 2 χρόνια, η πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ αποκάλυψε ότι πάσχει από μια σπάνια, χρόνια ασθένεια στους πνεύμονες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ