Σύννεφα στην σχέση της πριγκίπισσας Μάκο της Ιαπωνίας -Γιατί ανέβαλε δύο φορές τον γάμο της με έναν κοινό θνητό;

Ο πρίγκιπας της Ιαπωνίας Φουμιχίτο αποκάλυψε πως «εγκρίνει» τα σχέδια της πριγκίπισσας Μάκο να παντρευτεί – παρόλο που η κόρη του ανέβαλε για δεύτερη φορά τον γάμο της τον περασμένο μήνα, εξαιτίας οικονομικών θεμάτων.

Η 28χρονη πριγκίπισσα Μάκο, που σπούδασε στο Εδιμβούργο, το Δουβλίνο και το Λέστερ, θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει τον τίτλο της για να παντρευτεί τον μακροχρόνιο σύντροφό της, Κέι Κομούρο, τον οποίο γνώρισε στο πανεπιστήμιο.

Η πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας και ο αρραβωνιαστικός της Κέι Κομούρο
Η πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας και ο αρραβωνιαστικός της Κέι Κομούρο

Αλλά αφού ανέβαλε ήδη τον γάμο της μία φορά το 2017, πριν από μερικές εβδομάδες ανακοινώθηκε ότι τα σχέδια της να παντρευτεί τον αγαπημένο της, παρατάθηκαν για άλλη μία φορά, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από την πρώτη αναβολή.

Οι σπόντες του πατέρα της, πρίγκιπα Φουμιχίτο

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyoto, ο πρίγκιπας Φουμιχίτο δήλωσε: «Το σύνταγμα λέει πως ο γάμος πρέπει να βασίζεται μόνο στην αμοιβαία συναίνεση και των δύο φύλων. Εάν αυτό είναι που θέλουν πραγματικά, τότε νομίζω ότι είναι κάτι που πρέπει να σεβαστώ ως γονέας».

Ωστόσο, προχώρησε σε αναφορές που υποδηλώνουν πως η οικογένεια του Κομούρο εμπλέκεται σε οικονομική διαμάχη. Συγκεκριμένα, πρόσθεσε: «Προκειμένου να πειστούν πολλοί άνθρωποι και να γιορτάσουν τον γάμο, έχω πει ότι είναι σημαντικό να διευθετηθεί το ζήτημα».

«Είμαστε αχώριστοι» δηλώνει η πριγκίπισσα Μάκο

Τον περασμένο μήνα, η πριγκίπισσα Μάκο είπε πως, ενώ το ζευγάρι είναι «αχώριστο» δεν υπάρχουν ακόμη «συγκεκριμένα σχέδια» για το πότε θα παντρευτούν τελικά και πως είναι δύσκολο να πεις «τίποτα για το μέλλον» αυτή την στιγμή. «Για εμάς, ο γάμος είναι μια απαραίτητη επιλογή για να ζήσουμε μαζί και να τιμήσουμε τις καρδιές μας» ανέφερε σε δήλωσή της η πριγκίπισσα Μάκο τον περασμένο μήνα. Είμαστε αναντικατάστατοι ο ένας για τον άλλον και μπορούμε να βασιστούμε ο ένας στον άλλον στις καλές και τις δύσκολες στιγμές. Είναι δύσκολο να πούμε κάτι συγκεκριμένο σχετικά με τα μελλοντικά μας σχέδια προς το παρόν».

πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας
Η πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας έχει αναβάλει ήδη δύο φορές τον γάμο της

Ο αυτοκρατορικός νόμος της Ιαπωνίας απαιτεί από μια πριγκίπισσα να εγκαταλείψει τον βασιλικό τίτλο της αφού παντρευτεί έναν κοινό θνητό. Το ζευγάρι είχε γνωριστεί όταν και οι δύο ήταν φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο. Ο Κομούρο έκανε πρόταση γάμου στην πριγκίπισσα τον Δεκέμβριο του 2013 και το ζευγάρι κράτησε κρυφή την εξ αποστάσεως σχέση του όσο η Μάκο σπούδαζε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Από αναβολή σε αναβολή ο γάμος της πριγκίπισσας Μάκο

Η πριγκίπισσα Μάκο ανακοίνωσε αργότερα την πρόθεσή της να παντρευτεί τον Κομούρο, ο οποίος εργάζεται σε δικηγορικό γραφείο, το 2017. Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε πως ο γάμος θα γινόταν τον Νοέμβριο του 2018. Όμως αναβλήθηκε για το 2020, με επίσημη δήλωση να αναφέρει πως το ζευγάρι χρειάστηκε περισσότερο χρόνο για να τον προγραμματίσει.

Ωστόσο, έκτοτε υπήρξαν αναφορές που υποδήλωναν πως η οικογένεια του Κομούρο εμπλέκεται σε μια οικονομική διαμάχη την οποία αποδοκίμασαν τα πεθερικά του. Τον Ιούλιο, ο πρίγκιπας Φουμιχίτο είχε δηλώσει πως δεν ήξερε εάν θα γίνει ο γάμος της κόρης του, είχαν αναφέρει οι Japan Times.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ