Σπάνια φωτογραφία: Η Eλλη Λαμπέτη με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας το 1968

Οκτώβριος του 1968 και η Ελλη Λαμπέτη με τον Κώστα Καρρά δίνουν το παρών σε επίδειξη μόδας του Γιάννη Τσεκλένη στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία».

Το σπάνιο κλικ φέρνει στην δημοσιότητα ο ο δημοσιογράφος και συλλέκτης Αρης Λουπάσης, ο οποίος διατηρεί έναν λογαριασμό στο Instagram αληθινό χρυσωρυχείο για όποιον αγαπάει τον κινηματογράφο, καθώς δημοσιεύει συνεχώς σπάνιες φωτογραφίες και στιγμιότυπα από γεγονότα παλαιότερων δεκαετιών αλλά και από προσωπικές στιγμές των σταρ της εποχής.

Αυτή τη φορά ο Αρης Λουπάσης γράφει:

«Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον ηθοποιό Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας του Γιάννη Τσεκλένη τον Οκτώβριο του 1968 στο ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρεταννία”, απολαμβάνοντας τις ξεχωριστές δημιουργίες του μεγάλου Έλληνα σχεδιαστή στα πρώτα χρόνια της καθιέρωσης του στην ελληνική και διεθνή αγορά.

Την συγκεκριμένη περίοδο συνεργάζονται θεατρικά καθώς αναλαμβάνει τα κοστούμια του νέου θεατρικού της έργου με τίτλο “Σαράντα καράτια” των Μπαριγιέ και Γκρεντύ που ανεβάζει στο θέατρο “Κεντρικόν” με συμπρωταγωνιστή τον αξέχαστο Κώστα Καρρά και την υπέροχη Βέρα Κρούσκα στην πρώτη θεατρική της εμφάνιση.

Όπως αναφέρει αργότερα ο δημιουργός μια υπέροχη συνεργασία, με την Έλλη να σαρώνει κυριολεκτικά την σκηνή αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τις δημιουργίες του.

Τα “Σαράντα καράτια” θα αποτελέσουν μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της περιόδου 1968-69 την οποία θα παρακολουθήσουν περισσότερο από εκατό χιλιάδες θεατές, προσφέροντας άλλη μια δυνατή ερμηνεία στην αξεπέραστη θεατρική της διαδρομή.

Η παράσταση προγραμματίζεται να συνεχιστεί τον Μάιο του ’69 στην Θεσσαλονίκη, λόγω όμως κάποιου προβλήματος υγείας της θα αναβληθεί για τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς και θα συνεχιστεί με την ίδια επιτυχία και την επόμενη θεατρική περίοδο με αντικατάσταση του Καρρά από τον Λευτέρη Βουρνά.

Η συνεργασία της με τον Κώστα Καρρά θα ξεκινήσει τέσσερα χρόνια νωρίτερα όταν εκείνος στα πρώτα θεατρικά του βήματα θα βρεθεί στο πλαίσιο της συνολικά σε έξι σημαντικές παραστάσεις και μαγεμένος από την προσωπικότητά της θα δηλώσει πως ότι κρατάει από την θεατρική του πορεία είναι η συνεργασία του με την Έλλη.

Ένα μοναδικό πλάσμα πλάσμα που κατάφερε να μαγέψει όχι μόνο το κοινό μέσα από τις ανυπέρβλητες ερμηνείες της αλλά και όλους τους ανθρώπους που συνεργάστηκε και να “στοιχειώσει” με την παρουσία της στην μετέπειτα καλλιτεχνική τους πορεία».

Δείτε την φωτογραφία με την Ελλη Λαμπέτη και τον Κώστα Καρρά:

Μια σπάνια φωτογραφία από το 1968…

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή του άρθρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ