Υπουργείο Εργασίας: Τι ισχύει με την εξ αποστάσεως εργασία

Κατατέθηκε η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με την οποία λαμβάνονται έκτακτα προσωρινά μέτρα ως προς την οργάνωση του τόπου και του χρόνου εργασίας για την αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς και του τόπου εργασίας και την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κορονοϊού, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ειδικότερα:

– Εφαρμόζεται υποχρεωτικά σύστημα εξ αποστάσεως παροχής εργασίας σε εργαζόμενους επιχειρήσεων-εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα σε όποιες περιπτώσεις η εργασία τους μπορεί να παρασχεθεί με αυτό το σύστημα σε ποσοστό 40% επί του συνολικού αριθμού αυτών των εργαζομένων.

– Υποχρεούνται οι επιχειρήσεις-εργοδότες να προαναγγείλουν εντός 24ώρου από τη δημοσίευση της υπό ψήφιση διάταξης στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» την εξ αποστάσεως εργασία του 40% των εργαζομένων τους. Σε περίπτωση παράβασης, επιβάλλεται πρόστιμο 3.000 ευρώ.

– Αναπροσαρμόζεται το ωράριο εργασίας των εργαζομένων σε επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα κατά την έναρξη και λήξη του.

– Τα ανωτέρω ισχύουν εντός της Περιφέρειας Αττικής από τη δημοσίευσή τους έως τις 4 Οκτωβρίου 2020. Τέλος, με Κοινή Υπουργική Απόφαση είναι δυνατή η χρονική και γεωγραφική επέκταση της ισχύος των εν λόγω μέτρων και η τροποποίηση του ποσοστού του 40%.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορωνοϊός -Μεξικό: Αυξήθηκαν και πάλι οι θάνατοι -643 σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε 5.942 κρούσματα κορωνοϊού και 643 θανάτους το τελευταίο 24ωρο. Η αύξηση αυτή των θυμάτων έφερε το σύνολο στους 89.814...

Εκκληση Κοντοζαμάνη στους πολίτες για την τήρηση των μέτρων: Δεν είναι...

Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, έκανε έκκληση στους πολίτες, να τηρούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό. Οπως και οι Τσιόδρας και Χαρδαλιάς, έτσι και...

Τσελίκ: Η Ελλάδα επιδιώκει μαξιμαλιστικές θέσεις – Χρησιμοποιεί Navtex για πολιτική...

Πιθανώς στην Τουρκία φοβήθηκαν ότι η κόντρα με την Ελλάδα "ξεθωριάζει" και,...