Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ξεκινάει άμεσα – Ποιοι μπαίνουν στη λίστα

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι δεδομένος και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση τις αποφάσεις της σχετικά με ποιους κλάδους θα αφορά.

Μάλιστα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι. Όπως φαίνεται θα ξεκινήσει με τους υγειονομικούς και θα αφορά τόσο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όσο και το διοικητικό ειδικά όταν έρχεται σε επαφή με πολίτες.

Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται και οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ αλλά και όλων των φορέων υγείας που εποπτεύονται από το υπουργείο Υγείας και παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες.

Τα δεδομένα σήμερα λένε ότι όσοι αρνηθούν να εμβολιαστούν, δεν θα απολύονται αλλά θα μετακινούνται σε άλλες θέσεις που δεν θα έρχονται σε επαφή με ασθενείς και πολίτες.

Σειρά φαίνεται ότι θα πάρουν οι εκπαιδευτικοί. Στο «τραπέζι» των συζητήσεων της κυβέρνησης βρίσκονται και οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων.

Η κυβέρνηση θέλει να ξεκινήσει από Σεπτέμβριο η νέα εκπαιδευτική χρονιά χωρίς εξ αποστάσεως μαθήματα αλλά διά ζώσης.

Άγνωστο είναι τι θα γίνει με τους ιερείς, όπου σε ορισμένες περιπτώσεις η κυβέρνηση θα συναντήσει άρνηση στον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Στην κατεύθυνση αυτή ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος τάχθηκε υπέρ των υποχρεωτικών εμβολιασμών και των ιερέων, εγκαλώντας όσους αρνούνται -επικαλούμενοι το θρησκευτικό συναίσθημα- τους εμβολιασμούς. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, ο κ. Χρυσόστομος τόνισε πως «η υποχρεωτικότητα πρέπει να έχει μια γενική εφαρμογή σε όλη την κοινωνία. Κανένας δεν μπορεί να εξαιρεθεί, ούτε οι ιερείς, καθώς είμαστε όλοι ευάλωτοι απέναντι στον κίνδυνο της Covid-19», είπε χαρακτηριστικά. Επιπρόσθετα, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας σχολίασε πως «μέχρι σήμερα η στάση της επίσημης εκκλησίας απέναντι στον εμβολιασμό και την αναγκαιότητά του είναι δεδομένη», καταλήγοντας ότι «σχεδόν η πλειονότητα των Μητροπολιτών στηρίζει αυτή την προσπάθεια».

Ταυτόχρονα, και σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ στο τραπέζι κυβέρνησης και ειδικών έχουν πέσει και άλλες κατηγορίες πολιτών στους οποίους μελετάται να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Πρόκειται για:

  • Όσους κατατάσσονται στον στρατό
  • Τα Σώματα Ασφαλείας
  • Αθλητές ερασιτεχνικών και επαγγελματικών σωματείων

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ