Η βρετανική μετάλλαξη οδηγεί σε νέα μέτρα – Στο κόκκινο πολλές περιοχές της χώρας

Η κατάσταση βαίνει όλο και δυσκολότερη με το ΕΣΥ να πιέζεται πανελλαδικά αλλά κυρίως στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.

Οι αποφάσεις που θα ληφθούν σήμερα από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων σχετικά με την εισήγηση που θα γίνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη για αυστηρότερο lockdown, στόχο έχουν ακριβώς την εκτόνωση αυτής της πίεσης αλλά και το «ροκάνισμα» του χρόνου ώστε να προλάβουν να εμβολιαστούν περισσότεροι ηλικιωμένοι και σοβαρά πάσχοντες μέχρι τον Μάιο.

Χθες το βράδυ η κατάσταση είχε ως εξής:

Στην Αττική, σε σύνολο 312 κλινών ΜΕΘ COVID υπήρχαν κενές μόλις 23 και ήταν καλυμμένες οι 289. Σε όλη την επικράτεια υπάρχουν ενεργές 733 κλίνες ΜΕΘ COVID και χθες βράδυ ήταν κενές οι 365.

Πληροφορίες του iEidiseis αναφέρουν ότι χθες και προχθές δεν πέρασαν στα τμήματα COVID άλλες κλίνες ΜΕΘ αλλά στις 28/2 είχαν ανοίξει στο ΚΑΤ 10 κλίνες ΜΕΘ COVID που έδωσαν μια «ανάσα» στην Αττική.

Με μερίδα των Εμπειρογνωμόνων να μιλάει τα τελευταία 24ωρα για αυστηρό πανελλαδικό lockdown τύπου περασμένου Μαρτίου, και με τα αρμόδια πανεπιστημιακά τμήματα που πραγματοποιούν μετρήσεις στα λύματα των μεγάλων πόλεων να κρούουν τον κώδωνα για μεγάλη διασπορά, είναι βέβαιον ότι τα μέτρα θα αυστηροποιηθούν άμεσα. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι πόσο πολύ, αλλά θα το μάθουμε σύντομα…

Η κρίση προέκυψε προφανώς από μη σωστή επιβολή και τήρηση των μέτρων αλλά επιδεινώθηκε και από την βρετανική μετάλλαξη του SARS-CoV-2 που όπως όλα δείχνουν βρίσκεται πια σε όλη την χώρα και προκαλεί πιο εύκολη νόσηση σε όλους, και πιο σοβαρή νόσηση σε νεαρότερα άτομα και παιδιά.

Οι γιατροί συστήνουν διπλή προσοχή στους άνω των 60 ετών που δεν έχουν προλάβει να εμβολιαστούν και στα άτομα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα που επίσης δεν έχουν εμβολιαστεί. Να τονίσουμε ότι το ίδιο σχεδόν κινδυνεύουν και όσοι έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση ή έχουν κάνει την δεύτερη και δεν έχει παρέλθει διάστημα 10 ημερών…

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ