Βασιλακόπουλος: Η τρίτη δόση εμβολίου είναι 100% ασφαλής

«Η τρίτη δόση στην τεράστια πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι 100% ασφαλής» επισημαίνει ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Η τρίτη δόση εμβολίου και στην Ελλάδα είναι πλέον γεγονός καθώς στις 30/9 ανοίγει η πλατφόρμα για υγειονομικούς και άνω των 60 ετών. Η τρίτη δόση θα είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική με τον καθηγητή πνευμονολογίας Θεόδωρο Βασιλακόπουλο να τονίζει πως υπάρχει ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό στις ηλικιακές ομάδες που αφορά.

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Τρίτης τόνισε πως η τρίτη δόση είναι ασφαλής. «Είναι ξεκάθαρη η τοποθέτηση της Επιτροπής. Η τρίτη δόση είναι προαιρετική, ωστόσο είναι πολύ ισχυρή η σύσταση. Για τις ηλικίες που έχει ανοίξει πάντως συνίσταται. Η τρίτη δόση στην τεράστια πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι 100% ασφαλής. Όταν ξεκινήσαμε τους εμβολιασμούς ο κόσμος πήγαινε και εμβολιαζόταν ανάλογα την ηλικιακή του ομάδα, ακόμα και άτομα που έχουν νοσήσει. Κανένας δεν έπαθε τίποτα, ίσα ίσα, έχουν καλύτερη ανοσία» είπε ο κ. Βασιλακόπουλος, υπογραμμίζοντας με αυτό τον τρόπο την ασφάλεια που παρέχει η τρίτη δόση.» σημείωσε.

Στη συνέχεια, ο ίδιος εξήγησε τους λόγους που η επιτροπή του FDA δεν επέτρεψε την τρίτη δόση εμβολιασμού σε όλο τον πληθυσμό. «Ο βασικός αντίλογος είναι πως υπάρχει πιο χαμηλός κίνδυνος στις άλλες ηλικίες, ανεπαρκή μακροχρόνια δεδομένα ειδικά για τους νεαρούς άνδρες αλλά και ανάγκη για εξοικονόμηση εμβολίων ώστε να διατεθούν σε τρίτες χώρες που δεν διαθέτουν εμβόλια».

Δείτε όσα είπε:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ