Βαρύ κλίμα στην Επιτροπή για τα ανοίγματα και τα νέα μέτρα

Σε εξέλιξη είναι από τις 10 το πρωί μία από τις πιο κρίσιμες συνεδριάσεις της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του ΥΥΚΑ για την πανδημία με το ζητούμενο να είναι μία καλά μελετημένη πρόταση για το περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς, της εκπαίδευσης και των μετακινήσεων

Πληροφορίες του iEidiseis αναφέρουν ότι το κλίμα είναι γενικά βαρύ και ο σκεπτικισμός που επικρατεί δεν αφήνει πολλά περιθώρια να πιστεύουμε ότι η τελική εισήγηση θα ικανοποιεί επαγγελματίες της εστίασης, του τουρισμού και των μεταφορών. Ήδη με τον δείκτη θετικότητας να κινείται πάνω -κάτω στο 5%, τους διασωληνωμένους ασθενείς να έχουν ξεπεράσει προ πολλού τους 800 και το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ των 104 νεκρών να μάς έχει μουδιάσει, είναι αρκετό που άνοιξαν τα καταστήματα λιανικής και τα κομμωτήρια.

Μία βόλτα στις πλατείες και τους δρόμους αποδεικνύει ότι η κόπωση από την πολύμηνη καραντίνα έχει οδηγήσει πολλούς να μην φορούν σωστά ή να μην φορούν καθόλου μάσκα, ενώ την καφετέρια έχουν αντικαταστήσει παγκάκια με τον καφέ στο χέρι από παρέες που δεν δείχνουν προσοχή ούτε τηρούν φυσικά αποστάσεις…

Τα μέλη της επιτροπής λοιπόν καλούνται να προσμετρήσουν τα υπέρ και τα κατά, να λάβουν υπόψη αυτό που πρέπει να γίνει με αυτό που ήδη γίνεται, και να βγάλουν ένα μέσο όρο βέλτιστων πρακτικών που θα μας οδηγήσουν σε ένα σχετικά καλό Πάσχα και ένα χαλαρό αλλά και ασφαλές καλοκαίρι.

Στην εξίσωση αυτή, ο εμβολιασμός είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας ανατροπής του κλίματος ενώ τα self tests μπορούν να αποτελέσουν μια δικλείδα ασφαλείας.

Όπως και να έχει, ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε προ ημερών να γίνουν προσεκτικά βήματα, καθώς όπως είπε, η επιδημιολογική κατάσταση δεν επιτρέπει να πάρουμε αλόγιστα ρίσκα.

Η Επιτροπή καλείται λοιπόν να εισηγηθεί για μεγαλύτερη χαλάρωση των μέτρων στο λιανεμπόριο και την εκπαίδευση, με αφορμή την επέκταση της επιδημιολογικής επιτήρησης μέσω των self tests, τα οποία θα γίνονται υποχρεωτικά από την ερχόμενη Δευτέρα σε μεγάλη μερίδα εργαζομένων.

Επίσης θα γνωμοδοτήσει για το άνοιγμα των μεγάλων εμπορικών κέντρων και malls με click away και click inside, την επαναλειτουργία των κέντρων αισθητικής, αλλά και η επιστροφή στις τάξεις των φροντιστηρίων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ