Βαγγέλης Τούλης : Οι παθολόγοι είμαστε σε στάση αναμονής για την ΠΦΥ

Σήμερα ξεκινάει στο Βόλο τις εργασίες του το ετήσιο συνέδριο της Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων Ελλάδος στο οποίο θα συμμετάσχουν δια ζώσης 140 παθολόγοι και διαδικτυακά πολύ περισσότεροι. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα λάβει χώρα συνέλευση της Εκτελεστικής Επιτροπής και γενική συνέλευση των μελών για να συζητηθεί η στρατηγική που θα τηρήσουν τα μέλη της ΕΕΠΕ στο νόμο για την ΠΦΥ που αναμένεται.

Όπως δήλωσε στο iEidiseis ο πρόεδρος της ΕΕΠΕ, Δρ. Βαγγέλης Τούλης, «οι παθολόγοι, οι οποίοι και θα αποτελέσουν τους στυλοβάτες του όλου εγχειρήματος μαζί με τους γενικούς γιατρούς, είναι πολύ επιφυλακτικοί και δύσπιστοι απέναντι στις σχεδιαζόμενες από το υπουργείο αλλαγές. Διαφωνούν στην πλειοψηφία τους με τον εκβιαστικό τρόπο με τον οποίο πιέζονται οι ασθενείς για να δηλώσουν τον προσωπικό γιατρό και οι γιατροί από τη δική τους πλευρά, για μα συμμετέχουν στο σύστημα του προσωπικού ιατρού».

Τις ημέρες αυτές αναμένονται περαιτέρω διευκρινίσεις εξ ου και η τήρηση στάσης αναμονής προς το παρόν, όπως μας λέει ο κ. Τούλης.

Να πούμε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιδιώτες προσωπικοί γιατροί και δεν χρειάζεται να ενεργοποιηθούν άμεσα οι πολίτες. «Προτείνουμε στους ασφαλισμένους να περιμένουν και να μην πανικοβάλλονται διότι οι υποτιθέμενες ποινές θα επιβάλλονται μετά τον Οκτώβριο. Μέχρι τότε υπάρχει χρόνος για να κοινοποιούν στους γιατρούς οι συμβάσεις και εκείνοι με τη σειρά τους να συμμετέχουν ή όχι στο νέο σύστημα».

Η χώρα έχει περίπου 4.500 παθολόγους -συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομειακών – που θεωρητικά μπορούν μαζί με τους γενικούς οικογενειακούς γιατρούς να καλύψουν τις ανάγκες. Παρόλα αυτά θα πρέπει να συμβληθούν πρώτα με τον ΕΟΠΥΥ εφόσον ο καθένας εκ των ενδιαφερομένων κρίνει ότι τον συμφέρει η σύμβαση που θα προσφερθεί.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ