Το μυστικό φάρμακο του Χόλυγουντ για γρήγορο αδυνάτισμα – Μια σκοτεινή υπόθεση

Το αδυνάτισμα είναι μια δημοφιλής επιθυμία για εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, όπως φάνηκε και στην έρευνα του Forbes, σχετικά με τους στόχους των Αμερικανών για το 2023.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτοί περίπου οι μισοί Αμερικανοί έχουν την απώλεια βάρους στην πρώτη θέση της λίστας τους για τους στόχους που θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν μέσα στο νέο έτος· ωστόσο τα δεδομένα των επιστημόνων είναι το λιγότερο αποθαρρυντικά.

Συγκεκριμένα, πολυάριθμες μελέτες υποστηρίζουν πως η συντριπτική πλειοψηφία των διαιτών αποτυγχάνουν, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι περίπου το 80% των ατόμων που κατάφεραν να χάσουν βάρος μετά από ειδική διατροφή, θα το πάρουν πίσω μέσα στα επόμενα χρόνια.

Σε αντιδιαστολή με τη σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι κοινοί θνητοί, οι αστέρες του Χόλυγουντ φαίνεται να χάνουν βάρος ταχύτατα και πανεύκολα -για τις ανάγκες είτε κάποιου ρόλου είτε και της εικόνας τους.

Πρόσφατα παραδείγματα διασημοτήτων που έχασαν βάρος «εν μία νυκτί» είναι η τραγουδίστρια Αντέλ (50 κιλά), η ηθοποιός Ριμπέλ Ουίλσον (45 κιλά), η Κλόε Καρντάσιαν (40 κιλά) και ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, Έλον Μασκ (15 κιλά).

Το κοινό που έχουν οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι μόνο η απώλεια βάρους τους ούτε και η αξιοθαύμαστη πειθαρχία τους προκειμένου να τα καταφέρουν, αλλά κάτι άλλο: φημολογείται πως και οι 4 παίρνουν ένα συγκεκριμένο φάρμακο, γνωστό και ως το «μυστικό φάρμακο αδυνατίσματος του Χόλιγουντ».

Πρόκειται για ένα σκεύασμα ονόματι σεμαγλουτίδη, περισσότερο όμως γνωστό με την εμπορική του ονομασία «Ozempic». Το Ozempic είναι ένα φάρμακο σε μορφή φιαλιδίου που χορηγείται ενέσιμα στους διαβητικούς και όπως αναφέρεται και στην επίσημη ιστοσελίδα του «μολονότι δεν έχει κατασκευαστεί για αυτό το σκοπό, είναι αποτελεσματικό στην απώλεια βάρους».

Τις θαυματουργές του ιδιότητες έχει εξάρει δημόσια πολλές φορές ο Έλον Μασκ, ο οποίος πρόσφατα απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το πώς πέτυχε την τόσο δραστική απώλεια βάρους του στο Twitter, γράφοντας:

«Διαλειμματική διατροφή, Ozempic και απομάκρυνση του νόστιμου φαγητού από κοντά μου».

Δείτε το tweet:

Το εν λόγω φάρμακο λειτουργεί ως κατασταλτικό της όρεξης, ρυθμίζοντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα με τέτοιο τρόπο, που προκαλείται μια αποστροφή προς το φαγητό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Guardian.

Αρκετά μέλη της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας θεωρούν ότι το Ozempic θα μπορούσε να είναι η λύση κατά της πανδημικής παχυσαρκίας, που πλήττει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους -ιδίως στο δυτικό κόσμο.

Μάλιστα, οι κλινικές δοκιμές που έχουν γίνει στη Βρετανία υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα, με το Βρετανικό Ινστιτούτο Υγείας και Φροντίδας (NICE) να προτείνει στη βρετανική κυβέρνηση τη συνταγογράφηση της εν λόγω ένεσης, με σκοπό την απώλεια βάρους σε παχύσαρκα άτομα.

Η δημοφιλία αυτή του Ozempic είναι τόσο μεγάλη που εδώ και μήνες βρίσκεται σε έλλειψη, με αποτέλεσμα πολλοί διαβητικοί σε Αμερική και Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, να δυσκολεύονται να λάβουν την απαραίτητη θεραπεία τους. Οι ελλείψεις προβλέπεται να συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο.

«Με τρομάζει που χιλιάδες άνθρωποι που έχουν διαβήτη και χρειάζονται το φάρμακο αυτό, δε θα μπορέσουν να το πάρουν επειδή έχει ήδη εξαντληθεί από κάποιους που προσπαθούν να αδυνατίσουν», εξομολογείται στη βρετανική Vice η Κλόε, που πάσχει από διαβήτη.

Παράλληλα, οι ειδικοί τονίζουν πως το συγκεκριμένο φάρμακο δεν έχει προς το παρόν εγκριθεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, ενώ έχει και πιθανές αρκετές παρενέργειες, που είναι σημαντικό να παρακολουθούνται από γιατρό.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ