Το λάθος που κάνουμε στο βούρτσισμα των δοντιών και κιτρινίζουν

Οδοντίατρος αποκαλύπτει ένα πολύ συχνό λάθος που κάνουμε στο βούρτσισμα των δοντιών.

Αν και οι περισσότεροι πλένουμε τα δόντια μας τακτικά, μόνο ένας στους 10 βουρτσίζει σωστά τα δόντια του, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας του πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ.

Όπως αποκάλυψε μέσα από ένα viral βίντεο στο TikTok ο Tristan Peh, οδοντίατρος από το Λονδίνο, το μεγαλύτερο λάθος που κάνει ο κόσμος είναι να βουρτσίζει τα δόντια του με υπερβολική δύναμη.

Μπορεί, λοιπόν, να νομίζετε ότι ένα πιο δυνατό βούρτσισμα θα έχει ως αποτέλεσμα λευκότερα δόντια, αλλά στην πραγματικότητα πετυχαίνει το αντίθετο αποτέλεσμα.

«Το πολύ δυνατό βούρτσισμα φθείρει το σμάλτο των δοντιών και αποκαλύπτει την δεύτερη στρώση τους, την οδοντίνη, η οποία είναι πιο κίτρινη. Με αυτό τον τρόπο τα δόντια γίνονται πιο κίτρινα, αλλά και πιο ευαίσθητα», είπε ο οδοντίατρος.

Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, οι ειδικοί συμβουλεύουν να βουρτσίζετε απαλά τα δόντια σας και να χρησιμοποιείτε απαλή οδοντόβουρτσα.

Φυσικά, όσο σωστά και να βουρτσίζετε τα δόντια σας, δε μπορείτε να τα μεταμορφώσετε δια μαγείας, οπότε αν θέλετε λευκότερα δόντια, μπορείτε να μιλήσετε με τον οδοντίατρό σας.

«Υπάρχουν διάφορα λευκαντικά προϊόντα στο εμπόριο, αλλά είναι σημαντικό να το συζητήσετε πρώτα με οδοντίατρο, καθώς δεν είναι όλα ασφαλή. Εάν δεν επιθυμείτε να κάνετε επαγγελματική λεύκανση στο ιατρείο, υπάρχει και η λεύκανση στο σπίτι με ειδικά μασελάκια που θα σας φτιάξει ο οδοντίατρος και έχει πολύ καλά αποτελέσματα», κατέληξε ο Tristan Peh.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ