Σκουτέλης: Πού είναι τα έξυπνα μέτρα; Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα

«Δεν βλέπω έξυπνες λύσεις. Τα νέα μέτρα είναι εντελώς ατελέσφορα», τόνισε ο Αθανάσιος Σκουτέλης.  

Καυστικός έναντι των τοποθετήσεων περί «έξυπνων μέτρων» παρουσιάσθηκε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας Αθανάσιος Σκουτέλης, ο οποίος επεσήμανε πως τα ισχύοντα μέτρα δεν αποδίδουν καθόλου. 

Ο κ. Σκουτέλης, μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, υπογράμμισε πως «δεν βλέπει έξυπνες λύσεις» και χαρακτήρισε «εντελώς ατελέσφορα» τα νέα μέτρα, αφού, σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν χτυπούν το πρόβλημα εκεί που είναι».

Αυτά «δεν είναι σοβαρά πράγματα, την ώρα που έχουμε 2.000 κρούσματα, ανθρώπους να πεθαίνουν και το Σύστημα Υγείας να πιέζεται τόσο», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως «το πρόβλημα είναι αλλού, είναι στην ενδοπαρεϊκή και όχι στην ενδοοικογενειακή συναναστροφή».

«Το πιο σημαντικό η αποσυμφόρηση του συστήματος», σχολίασε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

«Το εορτολόγιο είναι που, καλώς ή κακώς, καθορίζει τα μέτρα», ισχυρίστηκε δηκτικά. Αναγνώρισε, ωστόσο, πως, «αν δεν υπήρχε αυτό το ”στα λόγια lockdown”, τα κρούσματα θα ήταν περισσότερα». 

Κληθείς να προβεί σε εκτίμηση για την πορεία των κρουσμάτων, απάντησε πως δεν θα αυξηθούν πολύ, επειδή, όπως υποστήριξε, «θα γίνει προσπάθεια να εφαρμοστούν τα μέτρα» από την πλευρά της Πολιτείας.

«Να δείτε τι θα γίνει σήμερα…», τόνισε και προσέθεσε πως «ό,τι είναι προγραμματισμένο, θα γίνει», ενώ διευκρίνισε πως, όταν αναφέρθηκε σε ενδοπαρεϊκή μετάδοση, δεν εννοεί τους νέους, παρά τους ηλικιωμένους που συγκεντρώνονται και μεταδίδουν τον νέο κορονοϊό ο ένας στον άλλον.

«Μην ξεχνάμε τι γίνεται στα ΜΜΜ και μην κάνουμε αποδιοπομπαίο τράγο τις μεταλλάξεις», επεσήμανε και κατέληξε, λέγοντας πως «δεν μπορούμε να πάμε έτσι, ο κόσμος έχει αγανακτήσει, ίσως θέλει σκληρά μέτρα για να τελειώνουμε».

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ