Ρεπορτάζ του στο ΕΚΑΒ Αττικής: Σημαντικά προβλήματα σε συγκεκριμένους Δήμους

Οι αποκαλύψεις του iEidiseis για τα προβλήματα που υπάρχουν με το ΕΚΑΒ.

Το μεγάλο πρόβλημα των ασθενοφόρων και των πληρωμάτων τους είναι οι δρόμοι των Δήμων που δεν φρόντισαν να καθαριστεί το χιόνι, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να φτάσουν στα σπίτια των πολιτών που έχουν καλέσει σε βοήθεια…

Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ του iEidiseis, μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζονται στους Δήμους Χαλανδρίου, Βριλησσίων, Παλλήνης, Μελισσίων, Χολαργού και Ηλιούπολης. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στο σύνολο του λεκανοπεδίου.

Με παραπάνω από 100 κλήσεις την Τετάρτη, μόνο για ορθοπεδικά ατυχήματα λόγω ολισθηρότητας των πεζοδρομίων και των δρόμων της πρωτεύουσας, οι διασώστες έχουν δώσει πραγματικές μάχες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους δοκιμαζόμενους από το κρύο και την απομόνωση πολίτες.

Όπως αποκάλυψε το ρεπορτάζ, η διοίκηση του ΕΚΑΒ έχει ανακαλέσει όλες τις άδειες και τα ρεπό ενώ έχει βγάλει στη κυκλοφορία το σύνολο των οχημάτων που διαθέτει τα οποία είναι 72.

Το βασικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε την Τρίτη ήταν ότι ενώ είχαν προβλέψει και είχαν βγάλει έξω από το χώρο στάθμευσης της κεντρικής υπηρεσίας όλα τα οχήματα, όσα έπρεπε να επιστρέψουν για ανεφοδιασμό σε υλικά, δεν μπορούσαν να μπουν μέσα και έκαναν ανεφοδιασμό από νοσοκομεία. Επίσης, όσα ασθενοφόρα χρειάστηκαν κάποια επισκευή στο συνεργείο της κεντρικής υπηρεσίας, δεν κατάφεραν να εισέλθουν. Να σημειώσουμε ότι η κεντρική υπηρεσία του ΕΚΑΒ είναι σε στενό δίπλα στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» στη λεωφόρο Μεσογείων.

Μέχρι κι αυτή τη στιγμή τα πληρώματα εργάζονται ακατάπαυστα με μικρές ανάπαυλες ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των κατοίκων του λεκανοπεδίου, που αφορούν κατά κύριο λόγο σε καρδιολογικά, ορθοπεδικά και αναπνευστικά προβλήματα.

Ωστόσο, έγινε έκκληση χθες το απόγευμα, όποιος έχει ειδικά ορθοπεδικό τραύμα και μπορεί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ιδιωτικό όχημα, να μην καλεί το ΕΚΑΒ, σε μια προσπάθεια να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερα διαθέσιμα οχήματα για όσους αντιμετωπίζουν σοβαρότερα προβλήματα υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ