Πάνω από 27.000 τα ενεργά κρούσματα, σε ποιες περιοχές υπάρχει «έντονα αυξητική» τάση

Τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα παρουσίασε ο Υπουργός Υγείας Βασ. Κικίλιας κατά την αποψινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, τονίζοντας πως σε ορισμένες περιοχές τα κρούσματα εξακολουθούν να καταγράφουν ανοδική τάση.

Για «συγκρατημένη αισιοδοξία» που, όμως, δεν πρέπει να αφήσουμε να μετατραπεί σε νέα απειλή από τον κορονοϊό μίλησε απόψε ο κ. Κικίλιας, κατά την αποψινή ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας.

Ο κυλιόμενος μέσος όρος των κρουσμάτων ανά ημέρα χθες ήταν 2.797 κρούσματα, ενημέρωσε, δηλαδή «ελαφρώς μειούμενος», σε σχέση με την περασμένη Τετάρτη, οπότε και είχε ξεπεράσει τις 3.000.

Επιπλέον, επικαλούμενος στοιχεία που του παρέδωσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων είναι τα 44 έτη, αλλά και ότι ο δείκτης της θετικότητας φαίνεται να σταθεροποιείται σε ποσοστό κάτω του 6%. «Χθες μάλιστα ήταν στο 5,3% παρότι είχαμε ρεκόρ τεστ, με περισσότερους από 76.000 ελέγχους», όπως είπε.

Υποχώρηση καταγράφουν και τα επιβεβαιωμένα ενεργά κρούσματα, τα οποία ανέρχονται σε 27.462, ενώ την περασμένη εβδομάδα ήταν περισσότερα από 30.000, τόνισε.

Μάλιστα, σταθεροποίηση της επιδημίας καταγράφεται σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, ως «ελαφρά μείωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων», με εξαίρεση την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου η τάση είναι «έντονα αυξητική».

Ο Βασ. Κικίλιας πρόσθεσε πως η πίεση στα νοσοκομεία της Β. Ελλάδας είναι μεγάλη, λόγω και της πρόσφατης επιβάρυνσης και σε Δυτική Μακεδονία και Θεσσαλονίκη.

Στην Αττική, από την άλλη, όπου βρίσκεται ο μισός πληθυσμός της χώρας, ανέφερε, η επιδημιολογική εικόνα επίσης «δείχνει» σταθεροποιητική τάση, γεγονός που χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό» και «ελπιδοφόρο», λόγω της μεγάλης πίεσης του ΕΣΥ του λεκανοπεδίου και της προηγούμενης συνεχώς αυξητικής τάσης που είχε καταγραφεί.

Ωστόσο, ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για «εύθραυστη ισορροπία» και τόνισε πως «δεν πρέπει να χαλαρώσουμε, δεν πρέπει να εφησυχάσουμε».

«Η πιστή τήρηση των μέτρων σε συνδυασμό με τους εμβολιασμούς μας φέρνει όλο και πιο κοντά στον στόχο μας», τη σταδιακή επαναφορά σε «μία μερική κανονικότητα και μετά σε μία ολική», δήλωσε, ενώ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν, σημειώνοντας πως η επιχείρηση «Ελευθερία» προχωρά ομαλά.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ