Πάνω από 2.000 τα κρούσματα σήμερα – Φόβοι για ρεκόρ και σε διασωληνωμένους

Περισσότερα από 2.000 κρούσματα έχουν ήδη επιβεβαιωθεί το τελευταίο εικοσιτετράωρο, σύμφωνα με πληροφορίες.

Tα νέα κρούσματα σήμερα, Τρίτη (2/3), αναμένεται να ξεπεράσουν τις 2.000, σύμφωνα με εκτιμήσεις, χωρίς να αποκλείεται, μάλιστα, να σημειωθεί και αρνητικό ρεκόρ.

Υπενθυμίζεται πως ο μεγαλύτερος αριθμός ημερήσιων μολύνσεων τις τελευταίες εβδομάδες είχε ανακοινωθεί στις 23 Φεβρουαρίου, οπότε και ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 2.147.

Χθες, ο αρμόδιος Οργανισμός είχε επιβεβαιώσει 1.176 κρούσματα κορονοϊού, αριθμός πολύ υψηλός για Δευτέρα, μέρα κατά την οποία βλέπουμε αποτελέσματα των μειωμένων τεστ του Σαββατοκύριακου.

Επιπλέον, στη χθεσινή ανακοίνωση ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών με Covid-19 ξεπέρασε τους 400, ενώ οι νοσηλείες στις ΜΕΘ αναμένεται να συνεχίζουν να καταγράφουν ανοδική πορεία, λόγω και του μεγάλου αριθμού νοσηλειών.

Στην Αττική όπου και εντοπίζονται τα περισσότερα νέα κρούσματα εδώ και αρκετό καιρό, η πίεση στο ΕΣΥ είναι και η μεγαλύτερη, με τα νοσοκομεία να βρίσκονται στο «κόκκινο» και να διακομίζουν περιστατικά γενικών ΜΕΘ σε ιδιωτικές δομές, προκειμένου να δημιουργήσουν «χώρο» για Covid-19 ασθενείς.

Επισημαίνεται πως το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον κ. Μητσοτάκη, παρουσία και του κ. Κικίλια, με τον τελευταίο να ανακοινώνει μέτρα για την ενίσχυση του συστήματος υγείας αύριο, Τετάρτη, όπως έγινε γνωστό.

Με δεδομένο πως τα κρούσματα δεν πέφτουν, ενώ καθημερινά οι διασωληνωμένοι αυξάνονται, προκαλώντας περαιτέρω πίεση στις εντατικές, οι εισηγήσεις για παράταση του lockdown πέραν της τρέχουσας εβδομάδας πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ