Παγώνη: Μετά τις 16 Μαρτίου μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία

Χρονικό ορίζοντα για το άνοιγμα των σχολείων έθεσε η Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας, ωστόσο, πως αυτήν τη στιγμή το σύστημα υγείας βρίσκεται στα όριά του.    

Μετά τις 16 Μαρτίου μπορούν να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία, σημείωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.  

H κ. Παγώνη προσέθεσε πως την ίδια περίοδο μπορούν να τεθούν σε λειτουργία και τα καταστήματα, «ώστε να ξεκινήσει ένας άλλος ρυθμός ζωής», όπως υπογράμμισε. 

Αναφερόμενη στις εξελίξεις με την Covid-19 στην Ελλάδα και τα νέα περιοριστικά μέτρα, δήλωσε πως η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι πολύ δύσκολη.

«Το σύστημα υγείας βρίσκεται στα όριά του και υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τα νέα μέτρα, υποστήριξε πως αυτά θα βοηθήσουν, προκειμένου να υπάρχει περισσότερος έλεγχος, αφού, έως τώρα, δεν ήμασταν σε κανονικό lockdown.

«Τα μέτρα είναι πιο έξυπνα και μπορούν να πραγματικά να αποδώσουν», είπε χαρακτηριστικά.

Σταδιακά, οι διασωληνωμένοι θα μειωθούν, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων. Αυτό θα επιτευχθεί με τους εμβολιασμούς, επεσήμανε. 

Καταλήγοντας, εκτίμησε πως έως το τέλος Ιουνίου θα έχει εμβολιαστεί ένα 50-60% του πληθυσμού ώστε να έχουμε σχετική ανοσία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ