Οι νοσηλευτές της ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ εγκαλούν τον βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ και απαιτούν «συγγνώμη»

«Ο κύριος Μαραβέγιας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, όταν μιλάει για τους νοσηλευτές/τριες των δημόσιων νοσοκομείων», αναφέρει στο iEidiseis ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ.

Στα «κάγκελα» βρίσκονται και πάλι οι νοσηλευτές ανώτατης εκπαίδευσης του ΕΣΥ που είναι μέλη της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, λόγω των γνωστών δηλώσεων του βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ, Κ. Μαραβέγια περί ευθυνών του κλάδου για τα προβλήματα στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Το iEidiseis ζήτησε από τον πρόεδρος της Ομοσπονδίας να εξηγήσει τους λόγους της νέας αυτής κρίσης στις σχέσεις με την Πολιτεία και εκείνος φάνηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος δηλώνοντας…

«Τι να σας πω; Οργή και αγανάκτηση προκάλεσαν στους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες της χώρας, οι δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας με τις οποίες λίγο έως πολύ προσπάθησε μέσα στο Κοινοβούλιο, με τρόπο απαξιωτικό να μεταφέρει στις πλάτες μας, τις ευθύνες της κυβέρνησης και των διοικήσεων, για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία και τις ελλείψεις που υπάρχουν τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και στο επίπεδο της στελέχωσης..

Ασκώντας λαϊκίστικη κριτική, χρησιμοποίησε μια επιστολή που έλαβε από πολίτη η οποία νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο του Βόλου και παρουσίαζε τα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά τη νοσηλεία της εκεί. Προβλήματα για τα οποία καμία ευθύνη δεν έχει το νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά οι πολιτικές που εφαρμόζονται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις, όπως και τώρα».

«Τι έχετε να πείτε για το έργο που επιτελούν αυτή τη στιγμή οι νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία», επέμεινε το iEidiseis

«Ο κύριος Μαραβέγιας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, όταν μιλάει για τους νοσηλευτές/τριες των δημόσιων νοσοκομείων, επειδή είναι αυτοί που κράτησαν το σύστημα όρθιο στις πλάτες τους, αγωνίστηκαν και αγωνίζονται να προσφέρουν ανιδιοτελώς και άοκνα, στους ασθενείς ποιοτικές νοσηλευτικές υπηρεσίες, ξεπερνώντας καθημερινά τις δυνατότητές τους. Πολλοί από αυτούς νόσησαν και οι ίδιοι από COVID-19, φροντίζοντας τον ασθενή και επίσης κάποιοι δεν τα κατάφεραν και έχασαν τη ζωή τους.

Ας θυμηθεί, γιατί προφανώς το έχει ξεχάσει, ότι και ο ίδιος εκπαιδεύτηκε στο δημόσιο σύστημα υγείας και από πρώτο χέρι γνωρίζει τις προσπάθειες του νοσηλευτικού προσωπικού να σταθεί δίπλα στις ανάγκες των ασθενών».

Και όχι μόνο αυτά αλλά ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ συνέχισε με εμφανή τον εκνευρισμό σχολιάζοντας στο iEidiseis:

«Αγνοεί ότι οι νοσηλευτές/τριες είναι επιστήμονες υγείας και δεν μπορεί να τους καταλογίζει όλα τα προβλήματα των νοσοκομείων, από τα καζανάκια που δεν δουλεύουν, τις ελλείψεις διαθέσιμων κλινών έως και τις φθορές στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Το επιστημονικό υπόβαθρο των Νοσηλευτών/τριών είναι άριστο, οι προσπάθειες που καταβάλουν είναι τεράστιες και κατάφεραν από την αρχή της Πανδημίας να προσαρμόσουν την παροχή φροντίδας στις νέες πρωτόγνωρες καταστάσεις που διαμορφώθηκαν.

Καταγγέλλουμε τις άστοχες και απαξιωτικές δηλώσεις του κ. Μαραβέγια, απαιτούμε άμεσα μια δημόσια «Συγνώμη» και τον καλούμε να είναι πολύ προσεκτικός όταν μιλάει για τους νοσηλευτές/τριες της χώρας.

Αναμένουμε επιπλέον, να σταθεί αρωγός στα αιτήματα των νοσηλευτών/τριών για μόνιμες προσλήψεις, ένταξη στο ασφαλιστικό καθεστώς των ΒΑΕ, ειδικές μισθολογικές απολαβές, ειδικό σύστημα προσλήψεων και συνταξιοδότησης.

Να του επισημάνουμε τέλος, διότι προφανώς δεν γνωρίζει, ότι οι νοσηλευτές/τριες αξιολογούνται κάθε χρόνο, με τα φύλλα αξιολόγησης της υπηρεσίας και βέβαια δεν γνωρίζει ή αγνοεί την αξιολόγηση από τους ίδιους τους ασθενείς με τις χιλιάδες ευχαριστήριες επιστολές που αποστέλλουν.

Δεν θέλουμε «χειροκροτήματα» ούτε από τον ίδιο, ούτε από την κυβέρνηση, χορτάσαμε από υποσχέσεις και λόγια, έργα θέλουμε και πολιτικές στήριξης και αναγνώρισης του επαγγέλματος του νοσηλευτή. Γιατί το αξίζουμε!», καταλήξει κι ας λάβουν το μήνυμα όσοι θεωρούν εαυτούς αρμόδιους!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ