Νέα μέτρα και το αποτύπωμα του Δεκαπενταύγουστου

Μέσα στις επόμενες μέρες συνεδριάζει πάλι η Επιτροπή των Ειδικών του υπουργείου Υγείας όπου θα πέσουν στο τραπέζι νέα μέτρα, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα σαρώνει την Ελλάδα και τον Σεπτέμβριο έρχονται τα χειρότερα.

Αποφάσεις για lockdown δεν θα ληφθούν τώρα, αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει τους επόμενους μήνες. Σήμερα αναμένεται πάλι μεγάλη αύξηση στα κρούσματα, καθώς θα γίνουν τεστ σε πολλά σημεία.

Η Επιτροπή των Ειδικών του υπουργείου Υγείας αναμένεται να εξετάσει το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα καθώς οι φόβοι για περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων δεν επιτρέπουν εφησυχασμό. Στο τραπέζι δεν αποκλείεται να βρεθούν τα μέτρα για το Σεπτέμβριο, αλλά και για τα σχολεία.

Εκτός από τα πρώτα στοιχεία για τα τεστ στα σχολεία δεν έχουμε ακόμη τα αναλυτικά μέτρα. Δηλαδή με πόσα κρούσματα θα κλείνει η τάξη.

Οι 2.218 νέες μολύνσεις που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ την Δευτέρα δείχνουν ότι κάνουμε διακοπές μέσα στο τέταρτο κύμα.

Ανησυχία προκαλεί και ο αριθμός των διασωληνωμένων καθώς παρουσίασαν αύξηση κατά περίπου πενήντα σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας.

Παράλληλα, στο «κόκκινο» βρίσκονται ήδη, αρκετά από τα πλέον δημοφιλή νησιά για καλοκαιρινές διακοπές ενώ το αποτύπωμα του Δεκαπενταύγουστου θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

Σε αυτό το σκηνικό, η επιδημιολογική εικόνα με τα αυξημένα κρούσματα που παρουσιάζεται εδώ και αρκετές ημέρες σε ορισμένες περιοχές της χώρας προμηνύει νέα μέτρα, ενδεχομένως mini lockdown σε περιοχές που ήδη βρίσκονται στο κόκκινο και θα συνεχίσουν να εμφανίζουν αυξημένα κρούσματα.

Άλλωστε, οι ειδικοί χτυπούν καμπανάκι κινδύνου, καθώς υπογραμμίζουν πως αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων από το φθινόπωρο. Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνουν εμφατικά την ανάγκη εμβολιασμού για όσους επιμένουν να αρνούνται να το πράξουν – οι οποίοι δυστυχώς δεν είναι λίγοι.

Στο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το αποτύπωμα που θα αφήσει ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου στη χώρα, καθώς τα φαινόμενα συγχρωτισμού σε πανηγύρια, στα σπίτια, στις εκκλησίες ή σε οποιεσδήποτε εορταστικές εκδηλώσεις όταν δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας είναι πιθανό να χειροτερέψουν την ήδη επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ