Νέα εμβόλια κατά της μετάλλαξης Ομικρον 5: Για ποιους άνοιξε η πλατφόρμα για ραντεβού

Ραντεβού για το νέο εμβόλιο μπορούν πλέον να κλείνουν οι πολίτες, όπως ανακοίνωσε επίσημα το υπουργείο Υγείας.

Τα επικαιροποιημένα εμβόλια του κορονοϊού έχουν παραληφθεί ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα. Πρόκειται για 400 χιλιάδες δόσεις της εταιρείας Pfizer που στοχεύουν και στο αρχικό στέλεχος του κορονοϊού και στην παραλλαγή Όμικρον.

Όπως σημείωσε η Μαρία Θεοδωρίδου ο ΕΜΑ ενέκρινε τα εμβόλια των εταιρειών Pfizer και Moderna, τεχνολογίας mRNA για την αντιμετώπιση των παραλλαγών της Omicron. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι ήπιες, όπως και στα προηγούμενα εμβόλια, πρόσθεσε η ίδια.

Τα επικαιροποιημένα εμβόλια, τόνισε η κυρία Θεοδωρίδου, προορίζονται μόνο για επικαιροποιημένη – αναμνηστική δόση. Χορηγούνται σε διάστημα τουλάχιστον 3 μήνες μετά τον αρχικό εμβολιασμό ή τη νόσηση.

Ποιοι θα κάνουν το νέο εμβόλιο

  1. Τα άτομα άνω των 60 ετών
  2. Τα άτομα 12 έως 15 ετών που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου
  3. Τα άτομα που διαμένουν ή εργάζονται σε μονάδες αυξημένης φροντίδας ηλικιωμένων
  4. Τα άτομα που διαβιούν με άλλα άτομα σε ανοσοκαταστολή ή υποκείμενα νοσήματα

Κύριος στόχος είναι η ενίσχυση της ανοσίας για την πρόληψη της σοβαρής νόσου και των θανάτων, τόνισε η Μαρία Θεοδωρίδου. Υπενθύμισε δε, ότι δεν θα πρέπει να αναβάλλεται ο εμβολιασμός για τη γρίπη, που είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

Όπως ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους η πλατφόρμα άνοιξε για το κλείσιμο των ραντεβού και οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ