Μητρικό γάλα αντισώματα – κορονοϊός: Εμβολιασμένες μαμάδες το δωρίζουν

Μητρικό γάλα αντισώματα – κορονοϊός: Έρευνες δείχνουν ότι βοηθάει τα μωρά στο να μην νοσήσουν.

Μαμάδες στις ΗΠΑ, που έκαναν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, μοιράζονται το μητρικό τους γάλα, καθώς οι έρευνες δείχνουν ότι βοηθάει στη διάδοση αντισωμάτων στα μωρά. Μητέρες που έχουν έξτρα μητρικό γάλα το δωρίζουν σε φίλες και κάποιες προσπαθούν να επανεκκινήσουν την ροή γάλακτος μετά τη διακοπή του θηλασμού, προκειμένου να δοθούν αντισώματα κορονοϊού σε μωρά και μικρά παιδιά που δεν είναι επιλέξιμα για το εμβόλιο.

Μωρό

Δείτε ακόμη: Ποια είναι τα άγνωστα συμπτώματα του κορονοϊού

Σύμφωνα με σχετική δημοσίευση τους The New York Times, πολλά διαδικτυακά φόρουμ γύρω από το πώς μπορεί να επιτευχθεί η εκ νέου ροή γάλακτος μετά τη διακοπή του θηλασμού, πλημμύρισαν τις τελευταίες εβδομάδες από νέες μητέρες. Είτε πρόκειται για εμβολιασμένες μητέρες που θέλουν να συμβάλλουν στην διάδοση αντισωμάτων σε όλα τα παιδιά, είτε είναι μητέρες που αναζητούν μητρικό γάλα από εμβολιασμένη μητέρα για το δικό τους παιδί.

Μωρό κρεβάτι

Μητρικό γάλα αντισώματα: Τι έχουν δείξει οι μελέτες

Μελέτες έχουν δείξει ότι το μητρικό γάλα από μητέρες που έχουν εμβολιαστεί περιέχει αντισώματα κορονοϊού, αλλά δεν είναι σαφές πόσο αποτελεσματικό είναι στην προστασία των παιδιών και των μωρών από τον ιό.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι όσο περισσότερο το μωρό παίρνει μητρικό γάλα από μια εμβολιασμένη μητέρα, τόσο περισσότερο προστατεύεται. Ωστόσο, δεν υπάρχει επαρκής επιστημονική έρευνα που να επιβεβαιώνει αυτήν τη θεωρία.

Αγκαλιά μωρό

 Τι αναφέρουν οι μελετητές στους Times

Οι ερευνητές είπαν στους Times ότι παρόλο που δεν υπάρχει αρκετή έρευνα σχετικά με το πώς το εμβόλιο COVID-19 επηρεάζει το μητρικό γάλα, υπάρχουν αρκετές ενδείξεις για το πώς τα εμβόλια το επηρεάζουν γενικότερα, οπότε δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι είναι ανασφαλές. “Δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι υπάρχει κάτι σχετικά με αυτό το εμβόλιο που θα το έκανε να είναι επιβλαβές. Αντιθέτως υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι θα ήταν επωφελές”, δήλωσε η Christina Chambers, συν-διευθύντρια του Center for Better Beginnings στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

Μωρό

Δείτε ακόμη:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ