«Με Άλλα Μάτια»: Ο Γιώργος Καπουτζίδης δείχνει τις τεχνικές συνοδείας τυφλών από βλέποντες

Στις 15 Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού των τυφλών, ενός «εργαλείου» που βοηθά την συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων να κινούνται αυτόνομοι και ανεξάρτητοι στον χώρο . Έτσι, ο Γιώργος Καπουτζίδης συνεργάστηκε με τον τυφλό δικηγόρο και Πρόεδρο της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» Βαγγέλη Αυγουλά, δείχνοντας σε ένα μικρό βίντεο, τεχνικές συνοδείας τυφλών από βλέποντες.

Όπως αναφέρει το meallamatia.gr, το βίντεο διαθέτει tips επικοινωνίας, ώστε να σπάει ο πάγος όταν ανάπηρα και μη ανάπηρα άτομα συμπράττουν μαζί.

Δείτε το βίντεο:

https://www.facebook.com/meallamatia/videos/1164082014533158/?__tn__=%2CO

Σημειώνεται ο Γιώργος Καπουτζίδης στήριξε την προσπάθεια της Κοινωνικής Επιχείρησης ΑμεΑ «Με Άλλα Μάτια», παραχωρώντας και συνέντευξη στον Βαγγέλη Αυγουλά. Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη καθολικά προσβάσιμη συνέντευξη που παραχώρησε, καθώς εκτός από το οπτικοακουστικό μέρος, στο βίντεο είναι διαθέσιμοι υπότιτλοι αλλά και ερμηνεία στην Ελληνική νοηματική γλώσσα.

Όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα meallamatia.gr, μιλώντας σχετικά με τα δικαιώματα των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, ο κ. Καπουτζίδης ανέφερε:

«Μπαίνουμε σε μια φάση που άνθρωποι που δεν είχαν δικαιώματα, που δεν ήξεραν πώς να τα διεκδικήσουν, έρχονται και τα διεκδικούν. Και δεν τα διεκδικούν για να περιορίσουν τα δικαιώματα των άλλων, αλλά για να υπάρχει περισσότερη ισότητα, ισονομία σε αυτό τον κόσμο. Όλοι είμαστε κανονικοί. Λέει κάποιος “δεν είναι φυσιολογικό”. Ό,τι φτιάχνει η φύση είναι φυσιολογικό. Η φύση με έφτιαξε, μας έφτιαξε όλους. Ο άνθρωπος αποφάσισε από μόνος του, δεν ξέρω με ποιες γνώσεις, να πει τι είναι φυσιολογικό και τι όχι».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ