Γιατί η Ματίνα Παγώνη ζητάει να ανοίξουν καφετέριες, μαγαζιά και σχολεία Κύριο

Η Ματίνα Παγώνη σημειώνει στο iEidiseis.gr ότι ο κόσμος λόγω της κόπωσης βγαίνει στα παγκάκια και τις πλατείες και κάθεται κοντά ο ένας στον άλλον, και όχι γιατί δεν θέλει να τηρήσει τα μέτρα.

Κάθετη στην άποψή της ότι στις 15 Μαρτίου το αργότερο πρέπει να ανοίξουν εστίαση, λιανική και σχολεία είναι η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Η συντονίστρια διευθύντρια Παθολογικής Κλινικής στο ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς», σημείωσε μιλώντας στο iEidiseis.gr ότι ο κόσμος δεν αντέχει άλλο την αυστηρή καραντίνα και ότι ειδικά στην Αττική βλέπουμε αντιφατικές εικόνες…

«Το Σάββατο ο κόσμος περιμένει ουρά έξω από τα σούπερ μάρκετ για τις αγορές του επειδή κλείνουν στις 5:30. Δεν είναι λογικό αυτό. Ο κόσμος κάνει τα ψώνια του σαββατοκύριακου αυτήν την ώρα και δεν είναι δυνατόν να ξεκινάει lockdown στις 6 τα Σάββατα. Ας το είχαν μέχρι τις 9 όπως πριν».

Επίσης, η κυρία Παγώνη τόνισε ότι λόγω της κόπωσης, ο κόσμος βγαίνει στα παγκάκια και τις πλατείες και με έναν καφέ στο χέρι κάθεται κοντά ο ένας στον άλλον για να κοινωνικοποιηθούν και να ξεσκάσουν.

Αφού συμβαίνει αυτό ανεξέλεγκτα, η γιατρός θεωρεί προτιμότερο να ανοίξουν οι καφετέριες ένα λογικό ωράριο και να μπουν αυστηρές προδιαγραφές αποστάσεων ώστε να πηγαίνει για καφέ ο κόσμος εκεί.

Όπως μάς αποκάλυψε εξάλλου, στο πλάνο Γ’ της κυβέρνησης και του ΥΥΚΑ για την αντιμετώπιση του τρίτου κύματος της πανδημίας, είναι να διατεθεί το ΝΙΜΤΣ ως μη COVID νοσοκομείο και να μεταφέρονται εκεί περιστατικά που έχουν κορονοϊό αλλά δεν νοσούν σοβαρά, ώστε να χρειάζονται ΜΕΘ.

Ενώ σε ό,τι αφορά τις κλίνες ΜΕΘ, μάς πληροφόρησε ότι χθες το βράδυ όλη η Αττική είχε μόλις 17 διαθέσιμες COVID και το ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς» είχε μόλις 4 διαθέσιμες.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εξέφρασε την ελπίδα ότι με την επικείμενη έγκριση του εμβολίου της Johnson and Johnson θα έρθουν περισσότερα εμβόλια στην χώρα μας «και -αν καταφέρουν να εμβολιάσουν μέχρι τα τέλη Ιουνίου το 50% του πληθυσμού- τότε μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερες ημέρες» καταλήγει.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ