Ματίνα Παγώνη: Κάποιοι βγαίνουν από το νοσοκομείο και δεν λένε ότι δεν θα κάνουν εμβόλιο

Τη σημασία του εμβολιασμού επανέλαβε ακόμα μια φορά η Ματίνα Παγώνη. Μάλιστα, ανέφερε ότι υπάρχουν άνθρωποι που νόσησαν βαριά και βγαίνοντας από το νοσοκομείο λένε ότι δεν θα εμβολιαστούν.

Για ποσοστό 18% εκείνων που δεν θέλουν να εμβολιαστούν έκανε λόγο η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, κάνοντας λόγο για μειωμένο ποσοστό, αλλά παρόλα αυτά υψηλό.

«Ήταν στο 25% τώρα είναι γύρω στο 18%. Είναι πολύ μεγάλο για εμένα. Πρέπει να βρούμε κίνητρα για να πάνε αυτοί οι άνθρωποι να εμβολιαστούν» δήλωσε η κ. Παγώνη μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο Alpha 9,89.

«Μπαίνουμε σε μία άλλη φάση της ζωής μας, στα νοσοκομεία ήδη έχουν αρχίσει να μειώνονται ο αριθμός των κρουσμάτων και των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ σταδιακά αργά, αλλά αυτό είναι καλό. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και να προχωρήσουμε τους εμβολιασμούς. Στόχος είναι να φθάσουμε το 50% τέλος Ιουνίου και 80% τέλος Αυγούστου» επισήμανε.

Σύμφωνα με την ίδια, υπάρχουν άνθρωποι που νόσησαν βαριά και μπήκαν στις ΜΕΘ λόγω του κορονοϊού και όταν βγήκαν από το νοσοκομείο είπαν ότι δεν θα κάνουν το εμβόλιο σε δύο μήνες.

Κληθείσα να απαντήσει στο γιατί δεν θέλουν να εμβολιαστούν, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε:

«Μία σοβαρή απάντηση δεν δίνουν αυτοί οι άνθρωποι, δεν μπορώ να σας εξηγήσω το γιατί.»

Και πρόσθεσε:

«Ο φόβος δικαιολογείται και ιδιαίτερα όταν δεν είσαι γιατρός. Εγώ τους δικαιολογώ. Όμως, επειδή έχουμε εξηγήσει επανειλλημένως επιστημονικά, ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι όταν η ίδια η νόσος κάνει σε ποσοστό 20% θρομβώσεις, πρέπει να εμβολιαστούμε. Τα εμβόλια συνδέονται με το ποσοστό 0,002% για θρομβώσεις, είναι ένα αμηλητέο ποσοστό που μπορεί κάθε φάρμακο, κάθε εμβόλιο να κάνει. Αν τα συγκρίνουμε αυτά, θα πρέπει να αποφασίσουμε να κάνουμε το εμβόλιο».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ