Κρούσματα σήμερα 3/3: Φόβοι για νέο ρεκόρ στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ Κύριο

Ανησυχία για την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα σήμερα, Τετάρτη. Κατά πληροφορίες, οι νέες μολύνσεις θα είναι, και πάλι, περισσότερες από 2.000.

Μία μέρα μετά την ανακοίνωση του αριθμού – ρεκόρ των 2.353 νέων μολύνσεων από τον ΕΟΔΥ, οι ειδικοί δεν αποκλείουν να να υπάρξει παραπέρα κλιμάκωση στα νέα κρούσματα σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θετικές διαγνώσεις ξεπέρασαν τις 2.000 πριν λίγη ώρα, επομένως δεν απέχουμε σημαντικά από το μέγεθος που κατεγράφη την Τρίτη. 

Ωστόσο, η τελική εικόνα εξαρτάται από τον αριθμό των τεστ που θα διενεργηθούν, καθώς χθες είχαμε περισσότερα από 60.000.

Εξάλλου, με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα αρκετοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως δεν έχουμε δει ακόμη την κορύφωση του τρέχοντος πανδημικού κύματος.

Για τον ίδιο λόγο, άλλωστε, ορισμένοι εκ των ειδικών τάσσονται υπέρ ενός σκληρού lockdown επί τρεις εβδομάδες!

Επισημαίνεται, από την άλλη, πως οι εισηγήσεις για καθολικό lockdown σαν εκείνο του Μαρτίου 2020 «έφυγαν» από το τραπέζι Επιτροπής και κυβέρνησης, όπως μετέδωσε προ ολίγου το iEidiseis.

Σε κάθε περίπτωση, οι λοιμωξιολόγοι ολοκλήρωσαν τη συνεδρίασή τους, και πλέον αναμένονται οι ανακοινώσεις.

«Οι έκτακτες ανακοινώσεις από το Υπουργείο Υγείας θα γίνουν σήμερα, Τετάρτη 3 Μαρτίου και ώρα 18:00, από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά», σημείωσε το Γραφείο Τύπου του Υπ. Υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ