Κρούσματα σήμερα 18/9: Φόβοι για ραγδαία αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά κι εφήβους

«Γενικά φοβόμαστε για τα παιδιά», παραδέχθηκε η Αθηνά Λινού σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Νίκου Σύψα και Δημοσθένη Σαρηγιάννη πως μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε κρούσματα σε όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά.

Σε μια τουλάχιστον τρομακτική πρόβλεψη προχώρησε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης για τον κορονοϊό και τα κρούσματα στους μαθητές. O καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ είπε πως θα νοσήσουν από κορονοϊό 75.000 μαθητές και από αυτούς θα νοσηλευτούν 3.000 παιδιά.

Μιλώντας στο Μega και τον Νίκο Ευαγγελάτο είπε επίσης ότι είναι λάθος το ποσοστό κλεισίματος μιας τάξης και πως το 50%+1 θα έπρεπε να είναι στο 36%.

Η απάντηση πάντως ήρθε άμεσα με την υφυπουργό Παιδείας Ζέτα Μακρή η οποία τόνισε πως «το υπουργείο Παιδείας είναι υποχρεωμένο θεσμικά να συνομιλεί με την Επιτροπή των Ειδικών» και πως «οι πολιτικές αποφάσεις λαμβάνονται μετά τις δικές τους εισηγήσεις, είτε πρόκειται για ομόφωνες είτε κατά πλειοψηφία ληφθείσες αποφάσεις. Προφανώς» συμπλήρωσε «όταν η επιστημονική κοινότητα υπέδειξε το 50%+1 και τον πολύ αυστηρό έλεγχο είχε υπόψη όλες τις παραμέτρους».

Αθηνά Λινού: Φοβόμαστε για τα παιδιά

«Φοβόμαστε για τα παιδιά» παραδέχθηκε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Νίκου Σύψα, πως μέχρι τα Χριστούγεννα θα νοσήσουν όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά.

«Γενικά φοβόμαστε για τα παιδιά. Κι ειδικά για παιδιά κάτω των 12, πρέπει να εστιάσουμε στην ασφάλειά τους στα σχολεία. Να φορούν μάσκες, να αερίζονται οι αίθουσες. Να είναι εναλλάξ τα διαλείμματα», είπε η νωρίτερα στο Open καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού.

«Η αύξηση θανάτων οφείλεται στο ότι δεν κάνουμε ακόμη αρκετά τεστ και ακόμη επειδή νοσούν μεγάλοι σε ηλικία», τόνισε στο OPEN η κ. Λινού.

Σε σχέση με την τρίτη δόση τάχθηκε υπέρ της χορήγησης σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και πρόσθεσε πως για τον γενικό πληθυσμό, καλό είναι να περιμένουμε για περισσότερα δεδομένα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ