Κρούσματα σήμερα 16/4: Φόβοι για νέα αύξηση διασωληνωμένων και θανάτων στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Παραμένει η αγωνία για τα νέα κρούσματα σήμερα, Παρασκευή, όπως και για τους «σκληρούς δείκτες» της πανδημίας, στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, μετά τα αρνητικά ρεκόρ, χθες, σε διασωληνωμένους ασθενείς και νεκρούς λόγω της Covid.

Στα ύψη βρίσκεται η ανησυχία για την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα σήμερα, Παρασκευή, μετά τα δύο θλιβερά ρεκόρ στη χθεσινή επιδημιολογική έκθεση, καθώς οι θάνατοι του 24ωρου έφτασαν τους 104, αριθμό χωρίς προηγούμενο για το 2021, ενώ οι διασωληνώσεις έφτασαν τις 819, τις περισσότερες από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης στη χώρα.

Είναι σαφές, άλλωστε, πως οι επιδημιολόγοι παρακολουθούν με αγωνία τους παραπάνω δείκτες, με βάση και τις διαρροές από τη σύσκεψη της Επιτροπής των ειδικών, η οποία φέρεται να λέει «όχι» στον σχεδιασμό για άνοιγμα και νέων δραστηριοτήτων από τη Δευτέρα. 

Όπως έγραψε το iEidiseis νωρίτερα σήμερα, οι επιστήμονες εισηγούνται στην κυβέρνηση να μην επιτραπεί τελικά από την ερχόμενη Δευτέρα η επανεκκίνηση της λειτουργίας των πολυκαταστημάτων (mall) κι εμπορικών κέντρων, των shop in the shop, καθώς και των κέντρων αισθητικής. Οι λοιμωξιολόγοι φοβούνται και την αυξημένη κινητικότητα των πολιτών και γαι αυτό εισηγούνται να μην καταργηθεί το sms στο 13032 και οι τρεις ώρες προθεσμία που έχουν στη διάθεσή τους οι καταναλωτές για να ψωνίσουν.

Ουσιαστικά, τα μέλη της επιτροπής εκτιμούν πως το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό κι ως εκ τούτου δεν μπορεί να επέλθει χαλάρωση των μέτρων. Παράλληλα, δεν θα συζητηθεί ούτε σήμερα το άνοιγμα των φροντιστηρίων, καθώς με τα τωρινά δεδομένα πηγαίνει για μετά το Πάσχα.

Η μεγάλη διασπορά του ιού, όπως και η εικόνα του ΕΣΥ, φαίνεται πως οδήγησαν στις παραπάνω εισηγήσεις. Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής η ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλε εκ νέου την πολυήμερη παραμονή διασωληνωμένων ασθενών σε κλίνες εκτός ΜΕΘ, φαινόμενο που κατά την Ομοσπονδία δεν αφορά μόνο στην Αττική, αλλά και στην Κεντρική Μακεδονία, πλέον.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ